Okusna solatka kot priloga!
| Popolna kombinacija s cvrtjem... |
Predvsem v predprazničnih dneh se na jedilniku velikokrat pojavi ocvrta hrana. Kljub temu, da nas vse skozi "bombandirajo💣💥" kako je cvrtje ne zdravo, se pri meni vsaj dvakrat na mesec pojavi na mizi. 😜 Je pa res, da ob cvrtju v večini serviram ponavadi samo solato. Ob zadnji "rundi" ocvrtega piščanca se kot priloga znašla okusna solata, ki jo lahko servirate tudi kot samostojno jed.
| Kot dodatek oz. podlogo za solato lahko uporabite mikrozelenje - grah... |
o 3 krompirje
o ⅓ solatne kumare
o 1 paradižnik
o kos pora
o 1 rdeča podolgovata paprika
o 4 jajca
o 1 korenje
o 150 g parmezana v kosu
o ½ čajne žlice soli
o ¼ čajne žlice popra
#Preliv
o 2 žlici majoneze
o 2 žlici sira načo
o 2 žlici ostrigine omake
o 1 čajna žlička delikatesnega hrena
|
#SestavineZa
4
osebe
#ČasPriprave
23 minut
#Zahtevnostna Stopnja
👌
#Alergeni
laktoza
jajca
gluten**
** odvisno ali uporabljate ostrigino omako z ali brez glutena
|
#PostopekPriprave
Krompir in korenje očistimo, narežemo na kocke in skuhamo v osoljeni vodi.
Kumaro, paradižnik, por in papriko očistimo in narežemo na kocke.
Zelenjavo narezano na kocke stresemo v skledo. Začinimo s soljo in poprom. Premešamo. Obložimo s kockami parmezana in krhlji kuhanega jajca. Prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili iz majoneze, načo sira, ostrigine omake in delikatesnega hrena.



Ni komentarjev
Objavite komentar