Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Rižota z jurčki in parmezanom

Kremasta rižota z jurčki in parmezanom – popolno nedeljsko kosilo z gozdno aromo.

 

Nedelja kliče po toplem in dišečem krožniku – jurčkova rižota je popolna izbira. Priprava je hitra, okus pa bogat in poln gozdne arome.

Sestavine

  • 250 g riža za rižoto
  • 200 g svežih jurčkov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + 1 jušna kocka
  • 50 g parmezana
  • 1 žlica masla
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. V loncu segrej malo olja in prepraži nasekljano čebulo ter česen.
  2. Dodaj narezane jurčke in jih hitro popeci, da spustijo aromo.
  3. Primešaj riž in ga malo prepraži, nato začni zalivati z jušno osnovo po zajemalkah.
  4. Med stalnim mešanjem postopoma dodajaj osnovo, dokler riž ni kuhan (18–20 minut).
  5. Na koncu vmešaj maslo in parmezan, da postane kremasto.

Za piko na i posuj s svežim peteršiljem in dodaj nekaj kapljic olivnega olja.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo