Nedelja kliče po toplem in dišečem krožniku – jurčkova rižota je popolna izbira. Priprava je hitra, okus pa bogat in poln gozdne arome.
Sestavine
- 250 g riža za rižoto
 - 200 g svežih jurčkov
 - 1 čebula
 - 1 strok česna
 - 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda + 1 jušna kocka
 - 50 g parmezana
 - 1 žlica masla
 - olivno olje
 - sol in poper po okusu
 
Postopek
- V loncu segrej malo olja in prepraži nasekljano čebulo ter česen.
 - Dodaj narezane jurčke in jih hitro popeci, da spustijo aromo.
 - Primešaj riž in ga malo prepraži, nato začni zalivati z jušno osnovo po zajemalkah.
 - Med stalnim mešanjem postopoma dodajaj osnovo, dokler riž ni kuhan (18–20 minut).
 - Na koncu vmešaj maslo in parmezan, da postane kremasto.
 
Za piko na i posuj s svežim peteršiljem in dodaj nekaj kapljic olivnega olja.

    
    
  
  
Ni komentarjev
Objavite komentar