Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Torta "quattro colori"

POPOLNA KOMBINACIJA: rojstno dnevna torta iz malin, borovnic in bele čokolade...


Slastna torta za vse okuse!
Vse najboljše #BlažKuha za devetko #28.11.2008!
Leto naokoli in ponovno čas za rojstno dnevno torto v čast prvi objavi na blogu #BlažKuha ! Pred letom dni je bil čas za črno belo kombinacijo, a letošnje leto je tema #barvito. Pri pripravi torte sem uporabil sestavine, ki so meni ljube in hkrati sem prepričan, da bo okus prepričal veliko večino. Skozi recepturo boste lahko spoznali, da je #Blaž nor na čokoladne kekse, belo čokolado, maline in borovnice. 👍😋😉 Barvitost tudi ponazarja mojo pozitivno in živo naravo, je pa res, da občasno gledam tudi "izpod čela"... 😀😂😁
Okusi, ki bodo prepričali veliko večino...
Pri pripravi podloge za torto lahko uporabite svoje najljubše kekse. Mogoče si kdo želi uporabiti kakšno drugo sadje iz skrinje. Odlično se s čokolado ujamejo tudi višnje in jagode. V večini primerov so keksi pakirani v nekoliko večjih količinah. Preostanek grobo sesekljate in potrosite torto pred serviranjem. Seveda če ne boste popreje svoje najljubše kekse "zmazali". 😘😜😉
Slastna torta se naj reže z nožem, ki ga pomakate v vročo vodo...
#PrvaPlast
o   350 g sendvič keksov z nadevom iz kakavove kreme
o   100 ml mleka
o   2 žlici mletih mandljev
#DrugaPlast
o   500 g zamrznjenih malin
o   150 g kristalnega sladkorja
o   1 vrečka želatine topne v hladnem (30 g)
#TretjaPlast
o   500 ml sladke smetane
o   150 g bele čokolade
o   1 vrečka želatine topne v hladnem (30 g)
#ČetrtaPlast
o   500 g zamrznjenih borovnic
o   150 g kristalnega sladkorja
o   1 vrečka želatine topne v hladnem (30 g)
#Dodatek
o   keksi za dekoracijo



#SestavineZa
14 -16 kosov

#ČasTermičnePriprave
 50 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
gluten
laktoza

Mogoče boste vključili v recepturo zamrznjeno sadje, ki je vam najljubše...
#PostopekPriprave
Kekse zdrobimo, prilijemo mleko in premešamo. Dno okroglega pekača za torto (premer 26 cm) prekrijemo s kosom papirja za peko. Zmes iz keksov stresemo v pekač in enakomerno razporedimo po celotni površini. Potrosimo z mletimi mandlji. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 35 minut. Pečeno podlogo pustimo, da se ohladi.
Zamrznjene maline stresemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in kuhamo toliko časa, da se odtalijo (približno 4 minute). S paličnim mešalnikom zmeljemo v sadni pire. Ohladimo. Umešamo želatino topno v hladnem. Malinovo kremo ulijemo v pekač in postavimo v hladilnik, da se strdi (približno 30 minut).
Sladko smetano stepemo na tri četrt. Primešamo belo čokolado, stopljeno nad vodno soparo (lahko jo stopite tudi v mikrovalovni pečici). Nato v zmes zamešamo želatino. Kremo stresemo na maline, poravnamo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Zamrznjene borovnice stresemo v kozico. Dodamo kristalni sladkor in kuhamo toliko časa, da se odtalijo (približno 4 minute). S paličnim mešalnikom zmeljemo v sadni pire. Ohladimo. Umešamo želatino. Ulijemo čez kremo iz bele čokolade in postavimo v hladilnik, da se strdi (približno 30 minut).
Torto iz štirih plasti pred serviranjem potrosimo z grobo sesekljanimi keksi.
Torta naj bo pred serviranjem dobro ohlajena, da se razvijejo osvežujoči okusi. Priporočam, da je shranjena v hladilniku "čez noč". V pekaču in pokrito imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo