Pomarančna krema - slaščičarska osnova



Zelo uporabna kremna osnova!
Osvežujoča osnova je lahko tudi kot dodatek...
Pri pripravi sladic velikokrat uporabljam tako imenovano slaščičarsko osnovo. Obstaja kopico okusov, a v večini uporabljam osnovno, katere okus spominja na vanilijevo kremo. Občasno v ospredje postavim sadno kremo, ki mi je služila tokrat kot nadev za pomarančno rulado. Drugače pomarančno kremo uporabil tudi že za tortni nadev, kot dodatek pri sestavljanju sladkih kozarcev...
Pomarančno kremo lahko kot samostojno uporabite pri pripravi rulade, del plasti v sladkem kozarcu, kot nadev pri piti... Pri pripravi različnih sladic jo lahko umešate v različne dodatke. Osvežujoči okus se odlično ujame s stepeno sladko smetano ali kremnim sirom maskarpone. Omenjena osnova je odlična tudi za namaz pri palačinkah... 
Ob uporabi malenkost kulinarične domišlije lahko osnovo uporabite tudi kot predpraznično osnovo. Dodate le še dodatke, ki so za ta čas značilni... Cimet, mandlji...


o   300 ml pomarančnega soka (približno 4 pomaranče)
o   150 ml vode
o   90 g masla
o   1 vrečka vanilijevega sladkorja (8 g)
o   100 g kristalnega sladkorja
o   1 čajna žlica kurkume
o   30 g jedilnega koruznega škroba
o   2 rumenjaka
#SestavineZa
500 ml osnove

#ČasPriprave
5 minut

#Zahtevnostna Stopnja
 👌

#Alergeni
laktoza
jajca

#PostopekPriprave
Pomarančni sok in vodo nalijemo v kozico. Dodamo maslo, vanilijev in kristalni sladkor. Zavremo.
V posodici zmešamo jedilni koruzni škrob s par žlicami hladne vode. Dodamo rumenjaka in kurkumo. Dobro premešamo. Pripravljeno zmes vlijemo v vrelo tekočino. Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Kuhano pomarančno kremo prelijemo v keramično posodo. Pokrijemo s kosom folije za živila, da se ne naredi "skorja". Ko se krema na pol ohladi jo postavimo v hladilnik za dve ure.
Kremo imate lahko shranjeno v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo priporočam, da je dobro ohlajena oz. shranjena v hladilniku "čez noč". ⇐»če uporabite samo kremo« Če jo boste mešali s stepeno sladko smetano ali kremnim sirom maskarpone je dovolj "dobro ohlajena". Pri sestavljanju sladkih kozarcev se lahko uporabi še topla...


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018