Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljavi grisini

Hrustljavo in zelo okusno, v kombinaciji z bučnimi semeni, parmezanom in rožmarinom! Popolno se obnesejo ob kozarcu dobrega vina, piva ali soka. Čudovito jih je kombinirati z različnimi vrstami sira, mesninami ali dimljeno ribo, a obnesejo se tudi kot samostojen prigrizek. To so seveda grisini!
Hrustljavo in zelo okusno, v kombinaciji z bučnimi semeni, parmezanom in rožmarinom! Popolno se obnesejo ob kozarcu dobrega vina, piva ali soka. Čudovito jih je kombinirati z različnimi vrstami sira, mesninami ali dimljeno ribo,  a obnesejo se tudi kot samostojen prigrizek. To so seveda grisini!


sestavine za recept
Testo… 160 g koruzne moke
170 g bele moke tip 500
½ kocke svežega kvasa Fala
1 čajna žlička cvetličnega medu
3 žlice olivnega olja
1 čajna žlička soli
3 žlice grobo mletih bučnih semen
160 ml mlačne vode
Ostalo… 4 zvrhane žlice grobo mletih bučnih semen
4 zvrhane žlice parmezana
2 vejice rožmarina
2 jajci
V mlačno vodo nadrobimo sveži kvas ter premešamo, da se raztopi. V skledo stresemo koruzno in belo moko. Dodamo grobo mleta bučna semena, sol, cvetlični med in olivno olje. Prelijemo s kvasnim pripravkom ter z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto. Testno gmoto stresemo na gladko delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 minut). Oblikujemo hlebček, ga položimo v skledo in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 25 minut.
Med tem ko testo počiva, pripravimo "paniro". Na krožnik stresemo parmezan, grobo mleta bučna semena in fino zrezane iglice rožmarina. Premešamo. Jajci razžvrkljamo.
Vzhajano testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino. Razvaljamo v obliko kvadrata ter narežemo na trakove, ki jih po dolžini prepolovimo. Z rokama, vsak kos testnega traku oblikujemo v svaljek.

Namig… Kvašeno testo razvaljate v obliko pravokotnika, velikosti 30*25 cm, debeline 0.5 centimetra. Trakove narežete na širino 1.5 centimetra.
Svaljke testa premažemo z jajcem in povaljamo v pripravljeni mešanici iz bučnih semen, parmezana in rožmarina. Grisine polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.

Namig… Grisine lahko premažete s kuhinjskim čopičem. Da ne boste toliko umazali delovne površine in imeli več dela pri čiščenju, se lahko znajdete tako kot jaz, ki mi je kapnilo šele na sredini priprave... :-) Na plitvi krožnik ulijete razžvrkljano jajce in svaljek testa povaljate v jajcu...
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 18 minut. Pečene grisine pustimo na sobni temperaturi in odkrite, da se dobro ohladijo ter dobijo še dodatno na hrustljavosti.

Grisine si lahko privoščite kot okusen prigrizek. Lahko pa vse skupaj nadgradite in polovico vsakega grisina zavijete v rezino pršuta ali dimljenega lososa...
alergeni

****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo