Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kostanj - enostavno kuhanje - za nadaljnjo pripravo

Če potrebujete kostanj za pripravo okusnega recepta, bo po mojih izkušnjah morda res najbolje, da kostanj pred kuhanjem olupite. 


Kuhan kostanj je odličen sam po sebi, pogosto pa nam, v jesenskih dneh, pride prav tudi za pripravo predjedi, glavnih jedi in predvsem sladic. Marsikdo se jedi iz njega žal raje kar izogne, saj na splošno velja mnenje, da je kuhanje kostanja dolgotrajen termični postopek, ki mu sledi tudi zamudno in neprijetno opravilo – lupljenje. Vendar pa kuhanje in priprava kostanja v resnici nista niti zamudna niti naporna, če le vemo, kako se lotiti gozdnega plodu. 
Surov kostanj olupimo. Nato ga stresemo v kozico, zalijemo s hladno vodo in začinimo z enim dobrim ščepcem soli. Ko voda zavre, kuhamo 15 minut. Odlijemo vodo, splaknemo s tekočo vodo in ponovno zalijemo. Ko voda zavre, kuhamo še 15-20 minut (odvisno od velikosti kostanja).
Kuhan kostanj odcedimo in pustimo, da se na pol ohladi. Nato iz kostanja odstranimo še kožico.

NAMIGI ZA UPORABO…
Svetujemo, da pripravite kostanjev pire, ki ga lahko uporabite kot prilogo pri divjačini ali pa ga uporabiti pri pripravi sladic. Res, da vam bo sicer lupljenje vzelo nekaj več časa vendar se izplača! Je pa tudi res, da lahko kupite že pripravljenega, svežega ali zamrznjenega, a s tem se izgubi en čar...

Kostanjev pire se uporabljata za pripravo različnih peciv, potic, kruha, a uporabite ga lahko brez zadržkov tudi kot nadev za mesno rulado ali nadev za perutnino. Za prav posebno poslastico kot prigrizek, velja kandiran kostanj, ki ga lahko uporabite tudi kot dekoracijo.
MOJ NAMIG ZA UPORABO…
****
Oglasno sporočilo


Oglasno sporočilo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo