Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Poširano jajce

oz. BLANŠIRANO JAJCE Z VIDEO PRIKAZOM POSTOPKA: Priprava le tega ni bila še nikoli tako enostavna. Rezultat zagotovljen...
0


Ena lažjih poti do poširanega jajca!

Priprava poširanega jajca velja za eno težjih kulinaričnih tehnik. Če ga nam uspe pravilno pripraviti, je jajčni beljak zakrknjen in mehak, rumenjak pa še tekoč.


Jajce lahko poširate po klasičnem, nekoliko bolj zahtevnem postopku. Vrela voda z malček kisa... Lahko pa se poslužite preprostega trika, ki močno olajša pripravo le tega.

ZA ZAČETEK HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO

Poleg malček dobre volje potrebujete seveda jajce in malček olja. In še: kozico, kovinsko zajemalko, kozarec in penovko.

PS ZAJEMALKA Za pripravo je najboljša kovinska oz. iz nerjevečega jekla, saj je najboljši prevodnik toplote. Trikrat sem poizkusil tudi z zajemalko iz najlona, a se ni izšlo. Jajce se vedno prijelo... Mogoče sem med postopkom kje delal napako, a je do tega momenta še nisem odkril... 🥚🥘🙈🙉🙊


1.  V kozico nalijemo vodo in zavremo.

2. Zajemalko za 20 sekund namočimo v vrelo vodo tako, da voda sega do polovice na zunanjem robu.

3. V ogreto zajemalko nalijemo par kapljic olja. S krožnimi gibi namastimo zajemalko. Jajce ubijemo v kozarec. Nato v zajemalko vlijemo jajce. Zajemalko položimo v vrel krop tako, da sega voda do polovice na zunanjem robu. 

DELOVNI NAMIG Jajce v zajemalki blanširamo toliko časa, da opazimo okoli rumenjaka prstan še surovega beljaka. Čas blanširanja je odvisen od velikosti jajca.

Ko dobimo rezultat iz DELOVNI NAMIG jajce stresemo v vreli krop za par sekund. Nato ga s penovko vzamemo iz kropa.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo