Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Poširan brancin

POPOLNA IDEJA ZA ZDRAV OBROK: blanširan oz. kuhan brancin z izbrano zelenjavo...
0


alias kuhan brancin za lahek in zdrav obrok!

V obdobju statusa #ostanidoma #ostanizdrav je še bolj pomembno, da poskrbimo za uravnoteženo prehrano.


Pri meni gre skozi tako hrana iz sklopa zdravo kot iz sklopa kalorije na kubik. 😂😂😂 Na mojem osebnem tedenskem jedilniku se vsaj enkrat na teden pojavi nekaj iz sklopa riba. Res, da celinci nekoliko prikrajšani za sadeže iz morja. Ob pozornem prebiranju v ribarnicah in med trgovskimi policami se vsekakor najde kvaliteta...

PS Kljub negativnim zapisom in propagandi 😜😝😛 se odločim občasno tudi za nakup vitkega soma alias pange. Meni osebno okus odgovarja. Okus je drugače prazen, a s pravilno odmerjeno količino začimb se dobi okusen ribji file.

Eden od bolj všečnih okusov je vsekakor brancin. Okusen mi surov v obliki karpača, pečen, poširan oz. kuhan.. Zelo okusen mi v obliki pastete. Popoln okus ima tudi pečen v škrniclju, a da o pečenem v soli ne izgubljam besed. Vse tri recepte si lahko ogledate ⏩TUKAJ⏪

No sedaj pa k današnji recepturi...

PS Za pripravo oz. osnovo za blanširanje uporabil govejo jušno osnovo z izbrano zelenjavo. Osnova pri meni vseskozi na zalogi v zamrzovalni skrinji. Kako jo pripravim si lahko ogledate ⏩TUKAJ⏪. Če nimate osnove jo lahko na hitro skuhate z govejo jušno kocko. Seveda lahko goveji okus zamenjate z zelenjavnim, kokošjim ali ribji.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE


BRANCIN teža približno 220g po kosu

IN ŠE...
GOVEJA JUŠNA OSNOVA
STEBELNA ZELENA
GOMOLJ ZELENE
PARADIŽNIK
RDEČA PAPRIKA
ROŽMARIN
LIMONA
ČESEN
OLJČNO OLJE

4 kom


1200 ml
120 g
250 g
kos
2 kosa
2 vejice
kos
3 stroki


POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
4 osebe

ČAS KUHANJA
10 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
riba, zelena
1. V kozico nalijemo jušno osnovo. Dodamo očiščeno in narezano zelenjavo, sveži rožmarin in grobo zrezan česen. Segrejemo do vrelišča in kuhamo 15 minut.

2. Vreli osnovi za blanširanje dolijemo približno 60 ml hladne vode, da umirimo vretje. Očiščene brancine in oprane pod hladno tekočo vodo položimo v kozico. Kuhamo 10 minut. Med kuhanjem pazimo, da ne zavre.

3. Brancine previdno s penovko poberemo iz kozice. Nato jih položimo na servirni krožnik, obložimo z zelenjavo iz osnove. Priložimo krhlje limone in pokapamo z oljčnim oljem.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo