Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Burger Halloween

Recept za doma pripravljene črne bombete je enostaven in ki je kot nalašč v mesecu čarovnic... Mesec oktober je v znamenju "uvoženega praznika" Noč Čarovnic in odličnega jesenskega pridelka, ki ga lahko uporabimo na nešteto načinov. Eden od namigov kako uporabiti bučo je pred vami...
Mesec oktober je v znamenju "uvoženega praznika" Noč Čarovnic in odličnega jesenskega pridelka, ki ga lahko uporabimo na nešteto načinov. Eden od namigov kako uporabiti bučo je pred vami...


sestavine
Bombete buns… 250 g bele moke tip 500
125 g polnozrnate pirine moke
½ kocke svežega kvas Fala
1 čajna žlička sladkorja
1 čajne žličke soli
150 ml mlačne vode
100 ml olivnega olja
1 zvrhana žlica oglja v zrncih
medicinsko oglje (carbo medicinalis) / Oglje v zrncih lahko kupite v lekarni.
Nadev… 1 manjša buča hokaido
1 manjše rumeno korenje
1 manjše rdeče korenje
1 gomolj rdeče pese
1 paradižnik
1 košček pora
4 liste zelene solate
8 listov sira za toast
majoneza
Začimbe… 2 vejice rožmarina
2 ščepca soli
1 ščepec tribarvnega grobo mletega popra
2 ščepca grobo mletega čilija
1 ščepec muškatnega oreščka
3 stroke česna
V skledo odmerimo moko. Dodamo sladkor in sol ter premešamo. V mlačno vodo dodamo oglje in kvas Fala. Premešamo, da se sestavini raztopita. Nato z raztopino in olivnim oljem prelijemo mešanico z moko. Z leseno žlico premešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino. Dobro pregnetemo (7 minut) ter oblikujemo hlebček. Hlebček testa položimo v skledo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.

Pri gnetenju in oblikovanju hlebčka ne uporabljajte dodatne moke!
Zelenjavo očistimo in narežemo (buča hokaido - prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na tanjše krhlje / korenje olupimo in narežemo na srednje debele rezine / rdečo peso olupimo in narežemo na srednje debele rezine). V pekač, ki smo ga obložili z ALU folijo, položimo zelenjavo. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom, čilijem ter grobo zrezanim česnom in natrganimi vejicami rožmarina. Pokapamo z olivnim oljem, pokrijemo s kosom ALU folije in postavimo v pečico ogreto na 200 °C, za 45 minut.
Vzhajano testo stresemo na delovno površino ter ga razrežemo na štiri enake dele. Oblikujem hlebčke. Nato jih položimo na pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut. Hlebčke premažemo z olivnim oljem ter na vsakem naredimo po nekaj zarez. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 30 minut.
Paradižnik, por, liste solate očistimo ter pripravimo za nadevanje burgerja (paradižnik narežemo na rezine / por narežemo na kolobarje). Doma pripravljene črne bombete prečno prerežemo, na pol ter premažemo (spodnji in zgornji del) z majonezo. Nato, spodnji del bombete nadevamo (vrstni red > list sira, pečena zelenjava, list sira, paradižnik, por, list solate) in pokrijemo z zgornjim delom.

Pred nakupom oglja v lekarni in pripravo črnih bombet z aktivnim ogljem sem se pozanimal o morebitnih posledicah... Na zdravje ne škoduje, posledica je le črno blato.
Oglje lahko nadomestite tudi s sipinim črnilom, a ga je na trgovskih policah zelo težko najti...
*LAKTOZA: medicinsko oglje v zrncih vsebuje laktozo monohidrat
oglasno sporočilo
****
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo