Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čičerikina pita

Ob pogledu na čičeriko, vsaj jaz, prvo pomislim na zdravo in lahko prebavljivo stročnico, ki se v večini primerov uporablja v predjedeh, juhah in enolončnicah ter v glavni jedi. Vse bolj je priljubljena tudi moka, ki je odličen nadomestek za belo moko.
Ob pogledu na čičeriko, vsaj jaz, prvo pomislim na zdravo in lahko prebavljivo stročnico, ki se v večini primerov uporablja v predjedeh, juhah in enolončnicah ter v glavni jedi. Vse bolj  je priljubljena tudi moka, ki je odličen nadomestek za belo moko.


recept
250 g čičerike
9 žlic naravnega sladila brez kalorij Eritritol Medex
1 vanilijev strok
500 ml naravnega tekočega jogurta
100 g kandirane pomarančne lupine v kockah
180 g kisle smetane
Za premaz pekača… maslo, kokosova moka, pšenični zdrob

7 žlic naravnega sladila brez kalorij Eritritol stresemo v steklen kozarec. Prepolovimo vanilijev strok, odstranimo semena ter jih dodamo sladilu. Premešamo in pokrijemo.
Ostanke vanilijevega stroka shranite, ker jih boste potrebovali pri pripravi recepture. 
Čičeriko namočimo "čez noč". Vodo, v kateri se je čičerika namakala, odlijemo in zalijemo s svežo. Dodamo 2 žlice naravnega sladila in ostanke vanilijevega stroka. Kuhamo približno eno uro in pol, da se zmehča. Odcedimo.
Kuhano čičeriko stresemo v posodo, dodamo navadni tekoči jogurt ter s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes. Primešamo naravno sladilo z vanilijo.
Pripravljeno zmes stresemo v okrogel pekač (premer 25 cm), ki smo ga premazali z maslom in potrosili z mešanico iz kokosove moke in pšeničnega zdroba. Potrosimo s kockami kandirane pomarančne lupine.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 35 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo stresemo iz pekača na servirni krožnik. Kislo smetano dobro premešamo ter z njo premažemo pito. Razrežemo in serviramo.


alergeni
OGLASNO SPOROČILO
****
-->

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo