Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Domači jurčkovi rezanci z bučo

Buča hokaido je pravi znanilec jeseni, ko nas zamikajo tople, rahlo začinjene jedi. So zares popolna vrtnina, iz katere lahko pripravimo kopico okusnih jedi... Uporabimo jih lahko v predjedi, juhi, glavni jedi, sladici!
Jesenski okusi! Buča hokaido je pravi znanilec jeseni, ko nas zamikajo tople, rahlo začinjene jedi. So zares popolna vrtnina, iz katere lahko pripravimo kopico okusnih jedi... Uporabimo jih lahko tako v predjedi, juhi, glavni jedi, kot sladici.


sestavime
2 manjši buči hokaido
2 ščepca soli
2 ščepca grobo mletega tribarvnega popra
2 vejici rožmarina
Testenine… 125 g moke
2 ščepca soli
1 jajce
15 g suhih jurčkov
Ostalo… 150 g pora
olivno olje
2 brinove jagode
1 ščepec muškatnega oreščka
2 stroka česna
20 g parmezana
sol
Buči hokaido odrežemo vrh oz. "klobuk" (2 cm od vrha). Z jedilno žlico izdolbemo semena ter notranjost buče začinimo z enim ščepcem soli in popra. Postopek ponovimo še pri drugi buči. Buči položimo na pekač in v notranjost položimo po eno vejico rožmarina ter pokapamo z olivnim oljem. Pokrijemo s "klobukom". Pekač postavimo v ogreto na 190 °C, za 45 minut. Pečeni buči pustimo, da se ohladita.
Suhe jurčke za 10 minut namočimo v hladno vodo. Nato, jih odcedimo ter grobo sesekljamo. V posodo stresemo moko. Dodamo pripravljene jurčke, sol in razžvrkljano jajce. Z leseno žlico zmešamo, da dobimo testno gmoto.
Testno gmoto stresemo na delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v PVC folijo in pustimo počivati, 25 minut.
Hlebček testa razvaljamo, na debelino 3 mm. Razrežemo na trakove, širine 1.5 centimetra. Domače široke rezance z jurčki skuhamo (8 min) v vreli vodi, z dodatkom soli. Kuhane testenine odcedimo in splaknemo s hladno vodo.
Bučama odstranimo rožmarin ter previdno izdolbeno meso buče. Por narežemo na tanke lističe, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo. Por stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem ter dodamo začimbe (muškatni orešček, sol po okusu, strti brinovi jagodi, sesekljan česen). Pražimo toliko časa, da por oveni. Dodamo meso buče in na hitro popražimo. Nato, dodamo kuhane rezance, premešamo in na hitro pokuhamo (2 min).
Lupini muškatne buče nadevamo z rezanci, potrosimo s parmezanom in pokrijemo s "klobukom".

Muškatna buča jedi daje nekoliko sladkast okus. Zato vam priporočam, da pripravljene testenine z bučo solite na koncu. S soljo boste uravnali sladkost omake in s tem dobili okus, ki vam najbolj sede.

alergeni
****
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo