Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Črni čaj z malinami

LEDENI ČAJ IZ ČRNEGA ČAJA, KOKOSOVE VODE IN MALIN: Kdo si ne zaželi ledeno hladne pijače v poletnih dneh! Najboljši so seveda kar domači osvežilni napitki.
0


Kdo si ne zaželi ledeno hladne pijače v poletnih dneh! Najboljši so seveda kar domači osvežilni napitki.
Poletni čas je obdobje ko je potrebno uživati veliko tekočine, saj se zaradi vročine bolj potimo in s tem naše telo izgubi veliko vode. S tem, ko pijemo dovolj tekočine, preprečimo, da bi prišlo do dehidracije in drugih morebitnih težav … V poletnih dneh naj bi človek zaužil vsaj 2 do 3 litre tekočine dnevno!!! Najboljša in najbolj zdrava rešitev je voda ali nesladkani čaj. Ker pa je poletje čas za popolne užiteke in razvajanje, si lahko privoščimo tudi nekatere druge zanimive in osvežilne brezalkoholne napitke.
Osnovne sestavine poletnih napitkov so sveže ali zamrznjeno sadje, raznovrstni čaji, ingver, limona, limeta ter sveža meta in melisa. V večini primerov se ne dodaja sladkor, a se sladka z naravnimi nadomestki. Ne sme pa manjkati pika na »i« led!
V vročini prijajo osvežilni napitki, a za pripravo potrebujemo le kanček domišljije. Če boste izbrano sadje zmiksali z jogurtom, boste dobili osvežilen mlečni napitek, ki lahko celo nadomesti malico ali večerjo.
3 filter vrečke črnega čaja Keemun
600 ml vode
125 g malin
1 konzerva kokosove vode 310 ml
3 žlice javorjevega sirupa
1 vejica limonine melise
1 limeta
In še…
drobljeni led
Vodo segrejemo do vrelišča. Nato v vodo položimo filter vrečke črnega čaja in pustimo stati 4 minute. Odstranimo filter vrečke.
Maline operemo, odcedimo in stresemo  v višjo posodo. Dodamo liste melise, javorjev sirup, sok limete in kokosovo vodo. Zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Čaju primešamo napitek iz malin in kokosove vode. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Serviramo z drobljenim ledom.
Med sestavljanjem receptur izdelek vedno tudi testiram. En od pomembnih dejavnikov pri napitkih je meddrugim tudi "obstojnost". Meni osebno je bil osvežujoč napitek najlepšega okusa drugi dan. Drugače sem nor na sladko, a pri poletnih napitkih mi sladkast okus nekako ne gre poleg. Zato sem pri pripravi uporabil le javorjev sirup. Če bi želeli nekoliko bolj sladkast okus lahko dodate nekoliko več javorjevega sirupa. Lahko pa dodate še zgoščen agavin sok, ki je odličen nadomestek za sladkor.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo