Ajdova moka ima sladek okus po oreščkih , a vsebuje tudi veliko hranilnih snovi. Pred vami je preprosta in okusna ideja za prilogo.
![]() |
6 OSEB |
![]() |
60 MINUT |
500 g ajdove moke
100 g moke, tip 500
0,60 l vode
1 čajna žlička soli
PRIPRAVA
V kozico nalijemo vodo in dodamo sol. Nato vodo segrejemo do vrelišča.V posodo stresemo ajdovo in belo moko. Nato jo prelijemo z vročo vodo. Počakamo, da se ohladi.
Poparjeno moko dobro pregnetemo in oblikujemo hlebček. Hlebček testa pokrijemo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Testo razrežemo na štiri dele. Nato koščke testa s pomočjo rok razvaljamo v tanjše trakove, premera 2 centimetra.
Testo razrežemo na koščke, širine 1 do 1.5 centimetra.
Ajdove njoke kuhamo 12 minut v osoljeni vodi. Kuhane njoke splaknemo s hladno vodo.
Odlično se poda med drugim kot priloga golažu iz pečice >>> RECEPT
Sem napravila ajdove njoke in so mi všeč . Lep pozdrav.
OdgovoriIzbriši