Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Domači njoki

Preprost recept za okusne njoke!
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO PREPROSTIH IN OKUSNIH NJOKOV?
1000 ml vode
1 žlica soli
125 g masla
640 g moke tip 500
3 jajca


POSTOPEK PRIPRAVE
V kozico nalijemo vodo. Dodamo sol in maslo. Ko voda zavre dodamo moko. Ob stalnem mešanju, kuhamo toliko časa, da se naredi testni cmok.
Kdaj je zmes za njoke kuhana? Takrat ko se naredi testni cmok in odstopi od stranic posode. Čas kuhanja cca 3 minute!
Belo moko lahko zamenjate s polnozrnato. Če bi želeli pripraviti koruzne ali ajdove, mešajte ajdovo oz. koruzno moko z belo, v razmerju 3/1.
Delovno površino potrosimo z eno pestjo moke. Nato stresemo kuhano zmes in jo nekoliko razpotegnemo, da se na pol ohladi. Dodamo razžvrkljana jajca in dobro pregnetemo.
Med gnetenjem ne dodajajte več moke. Uporabite le tisto, ki je na delovni površini.
Osebno sem uporabil zgornji postopek. Lahko pa si ga olajšate s tem, da jajca v zmes umešate z električnim mešalnikom. Nato stresete na delovno površino in pregnetete. Delovno površino samo malenkost pomokate. 
S tem drugim načinom si boste prihranili "malo" več čiščenja...
 Pripravljen hlebček testa za njoke razrežemo na 8 enakih delov. Kose razvaljamo v velike svaljke, premera cca 2 centimetra. Nato jih razrežemo na kose, širine 2 cm.
Okusne domače njoke kuhamo v slanem kropu 4-5 minut.
Njoki so kuhani, ko priplavajo na vrh.
Njoke lahko tudi zamrznete!  Pripravljene njoke potrosite z moko in jih preložite na pekač. Postavite v skrinjo. Ko njoki zamrznejo, jih preložite v vrečko, za živila. Označite z napisom "domači njoki in datum izdelave" ter shranite nazaj v skrinjo.
Print Friendly and PDF
-->
4
( Hide )
  1. Drekec je ta recept skopiral od bivsega sodelovca on tako nima pojma o kuhanju in se je v tem primeru izkazal kot velik usrane tako da mu zelim lepe praznike,ha ha ha

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni @NikGrabnar! Zahvaljujem se vam za komentar pod receptom #DomaciNjoki. Kljub Googlovi oceni in uvrstitvi med nezaželjene komentarje, ki potrebujejo odobritev ga objavljam... Kar se tiče recepta v osnovi mi ga res predstavil kuhar, ki ima dobro kulinarično znanje... O ostalem pa škoda izgubljati besede. Tudi vam vračam lepe želje!

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo