Jesenski okusi!
S prihodom jesenskega obdobja v ospredje prihajajo sladice z artikli, ki so "IN" v tem obdobju...
TIRAMISU PRIPRAVEK - pripravek v obliki praška za pripravo tiramisuja lahko najdete v vsaki bolje založeni trgovini.
SIRNI NAMAZ - uporabite svojega najljubšega, ki ga uživate za zajtrk...
SMETANA ZA KUHANJE - za pripravo sladic uporabite smetano, ki vsebuje najmanj 22% maščob.
PS DELOVNI NAMIG: Osebno za pripravo kremnih sladic uporabljam smetano za kuhanje ali kombinacijo le te s sladko smetano. Pri izboru je potrebno biti le pozoren na delež maščobe, saj se vam drugače smetana ne bo stepla. Iz nje lahko pripravite tudi zelo hitro in zelo okusno vanilijevo strjenko. Na liter smetane uporabite 4 zvrhane žlice sladkorja, en vanilijev strok in sedem listov želatine.
| PODROBNOSTI O RECEPTU ↓
|
1. SLADKA VODA: V kozico nalijemo vodo. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo. Ko zavre kuhamo 4 minute.
2. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor in stepamo z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti, da naraste za dvakrat in dobimo penasto zmes (približno 6-7 minut). V zmes vmešamo olje in mleko. Nato na rahlo postopoma vmešamo še moko.
3. Biskvit stresemo v pekač premazan z maslom. Poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 24 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in prelijemo s sladko vodo. Pustimo, da se ohladi.
4. V ponvi raztopimo maslo. Dodamo grobo sesekljane suhe slive in rjavi sladkor. Pražimo 5 minut. Večkrat premešamo. Ohladimo.
5. Smetani dodamo sirni namaz in prašek za tiramisu. Stepemo. Dodamo slive in dobro premešamo.6. Liste želatine namočimo v hladni vodi (5 minut). Mleko segrejemo (ne sme zavreti), dodamo ožete liste želatine in premešamo, da se razpustijo. Nato pripravek dobro umešamo v kremo.
7. Kremo stresemo na pekač, poravnamo in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi (vsaj 2 ure).
Ni komentarjev
Objavite komentar