Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Slivova kocka

JESENSKA SLADICA: kombinacija suhih sliv in sirnega namaza je popolna ideja za sladki užitek...
 

Jesenski okusi!

sladica iz suhih sliv

S prihodom jesenskega obdobja v ospredje prihajajo sladice z artikli, ki so "IN" v tem obdobju...

Eden od artiklov s katerega se lahko pripravi zelo okusna jesenska sladica so vsekakor suhe slive. Pripravi se jih lahko v različnih kombinacijah, saj se ujemajo z marsikatero sestavino. Uporabite jih lahko tudi pri pripravi glavne jedi. Odlično se ujamejo s svinjskim mesom, divjačino, krompirjevi štruklji...

sladica iz sirnega namaza
Danes so na vrsti s sirnim namazom, smetano za kuhanje in pripravkom za pripravo tiramisuja.

TIRAMISU PRIPRAVEK - pripravek v obliki praška za pripravo tiramisuja lahko najdete v vsaki bolje založeni trgovini.

SIRNI NAMAZ - uporabite svojega najljubšega, ki ga uživate za zajtrk...

SMETANA ZA KUHANJE - za pripravo sladic uporabite smetano, ki vsebuje najmanj 22% maščob.

PS DELOVNI NAMIG: Osebno za pripravo kremnih sladic uporabljam smetano za kuhanje ali kombinacijo le te s sladko smetano. Pri izboru je potrebno biti le pozoren na delež maščobe, saj se vam drugače smetana ne bo stepla. Iz nje lahko pripravite tudi zelo hitro in zelo okusno vanilijevo strjenko. Na liter smetane uporabite 4 zvrhane žlice sladkorja, en vanilijev strok in sedem listov želatine.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

BISKVIT

JAJCE

KRISTALNI SLADKOR

MLEKO

OLJE

MOKA T500

 

KREMA

MASLO

SUHE SLIVE BREZ KOŠČIC

RJAVI SLADKOR

SMETANA ZA KUHANJE

SIRNI NAMAZ

ŽELATINA LISTIČ

TIRAMISU PRIPRAVEK

MLEKO

 

SLADKA VODA

VODA

SLADKOR

VANILIJEVA AROMA

 

4 kom

4 žlice

40 ml

40 ml

4 žlice

 

 

58 g

445 g

50 g

500 ml

80 g

2 kom

40 g

100 ml

 

 

100 ml

2 žlice

čajna žlica

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

za pekač 30*23 cm

ČAS PEKE

24 minut

TEMPERATURA PEKE

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


POSTOPEK PRIPRAVE

1.  SLADKA VODA: V kozico nalijemo vodo. Dodamo sladkor in vanilijevo aromo. Ko zavre kuhamo 4 minute.

2. V skledo ubijemo jajca. Dodamo sladkor in stepamo z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti, da naraste za dvakrat in dobimo penasto zmes (približno 6-7 minut). V zmes vmešamo olje in mleko. Nato na rahlo postopoma vmešamo še moko.

3. Biskvit stresemo v pekač premazan z maslom. Poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 24 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in prelijemo s sladko vodo. Pustimo, da se ohladi.

4. V ponvi raztopimo maslo. Dodamo grobo sesekljane suhe slive in rjavi sladkor. Pražimo 5 minut. Večkrat premešamo. Ohladimo.

5.  Smetani dodamo sirni namaz in prašek za tiramisu. Stepemo. Dodamo slive in dobro premešamo.

6. Liste želatine namočimo v hladni vodi (5 minut). Mleko segrejemo (ne sme zavreti), dodamo ožete liste želatine in premešamo, da se razpustijo. Nato pripravek dobro umešamo v kremo.

7. Kremo stresemo na pekač, poravnamo in shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi (vsaj 2 ure).


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo