Avokado Čiz

 

Hitra in okusna ideja za brez mesno jed!

Ideja za hitro kosilo, večerjo ali malico TO GO za pisarno, šolo...

Tortilja je ena od zelo hvaležnih artiklov za pripravo hitrih obrokov. Hkrati lahko pri nadevu uporabite vso svojo kulinarično domišljijo...
Eno od kombinacij lahko zasledite v spodnjem zapisu.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

AVOKADO

SIR ZA ŽAR

RDEČE ZELJE

RUKOLA

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

TORTILJA - premer 25cm

OLJČNO OLJE

 

OMAKA

KISLA SMETANA

BUČNO OLJE

 

ZAČIMBE

SOL

ČESEN GRANULAT

TRIBARVNI GROBO MLETI POPER

 

 

½

100 g

30 g

30 g

60 g

kos

 

 


2 žlici

2 žlici

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA  

po osebi

ČAS RIPRAVE

5 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. Kisli smetani prilijemo bučno olje. Začinimo s ščepom soli in dobro premešamo.

2. Sir za žar narežemo na kocke. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, olupimo in narežemo na rezine. Sir in avokado stresemo  v vročo ponev. Pokapamo z oljčnim oljem in pražimo 3 minute. Na koncu začinimo s ščepom soli, popra in česna granulat. Premešamo.

3. Tortiljo na vroči ponvi popečemo (vsaka stran 20 sekund).

4. Na tortiljo položimo na tanko narezano rdeče zelje. Obložimo s popečenim sirom in avokadom. Na vrh dodamo rukolo in češnjev paradižnik narezan na četrtine. Pokapamo z omako in zavijemo v obliko "wrap".


Objava komentarja

0 Komentarji