BBQ sardeleHrustljavo in okusno za hitro kosilo ali večerjo!
.
Res da se poletje počasi a vztrajno poslavlja, kljub temu meni ne zmanjka idej za hitro poletno kosilce ali večerjo! Z omakico iz recepture že nekajkrat presenetil goste in rezultat bil vedno pozitiven mljask... 😊😋 V njej se je valjal že piščanec, perutničke, svinjska rebrca, puranje rezine, jajčevec, a sedaj je bil čas še za jadranske sardele.
.
Sardele se dobijo večinoma v konzervirani obliki (sardele v olju, cele, z glavo ali brez, kot fileji s kožo ali brez, z različnimi okusi) ali zamnznjene. Sveže sardele so najbolj okusne hrustljavo ocvrte v olju, pripravljene na žaru ali pečene v pečici skupaj z zelenjavo.


#SestavineZa
#ČasPriprave
#Zahtevnostna Stopnja
#Alergeni
2 osebe
12 minut
 💥
riba, gluten, soja

ü  500 g očiščenih jadranskih sardel
ü  4 žlice koruzne moke
ü  5 žlic kečapa
ü  2 žlici temne sojine omake
ü  2 žlici ostrigine omake
ü  ¼ čajne žlice kurkume
ü  ¼ čajne žlice grobo mletega čilija
ü  2 stroka česna
ü  1 noževa konica karija
In še »taokusni« dodatki…
ü  1 koromač
ü  1 pest svežih zelišč (meta, bazilika, peteršilj)
ü  1 limona
ü  olivno olje
ü  2 koruzni tortilji
.
Očiščene, oprane in osušene sardele povaljamo v koruzni moki. Nato jih ocvremo v vročem olju, da dobijo zlato rjavo skorjo (7 minut).
V ponev nalijemo kečap, ostrigino omako in sojino omako. Začinimo s sesekljanim česnom, čilijem, kurkumo in karijem. Segrevamo do vretja. Dodamo hrustljavo ocvrte sardele in premešamo. Odstavimo.
Koromač očistimo in narežemo na čim tanjše rezine. Dodamo sveža zelišča (meta, bazilika, peteršilj) in pokapamo z olivnim oljem ter limoninim sokom. Premešamo.
Polovico tortilje obložimo s sardelami in solatko. Pokrijemo s praznim delom obložene tortilje. Postopek ponovimo z drugo tortiljo.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018