Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji file z medeno gorčično omako in pečenimi korenčki

Sočni piščančji file v medeno gorčični omaki z rožmarinom in pečenimi korenčki – hitro kosilo z domačim pridihom v manj kot 30 minutah.
0
Popečen piščančji file z medeno gorčično omako, postrežen z zapečenimi korenčki in svežimi zelišči.

Za uvod v teden nekaj preprostega, a elegantnega. Piščančji file dobi nov značaj z omako iz medu in dijonske gorčice, korenje pa doda barvo in naravno sladkobo. Hitro, lahko in tako okusno, da boš pozabil, da je ponedeljek.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja fileja

  • 1 žlica dijonske gorčice

  • 1 žlica medu

  • 1 žlica oljčnega olja

  • sok polovice limone

  • 1 strok česna (drobno sesekljan)

  • sol, poper PO OKUSU

  • 4 srednje veliki korenčki

  • vejica rožmarina

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 200 °C. Korenček olupi in nareži na paličice. Položi jih na pekač, pokapaj z oljem, posoli in dodaj rožmarin. Peči približno 20 minut, da postane mehak in rahlo karameliziran.

  2. Medtem piščančja fileja rahlo posoli, popraj in na hitro z obeh strani zapeči v ponvi (4 minute na vsaki stran).

  3. V skodelici zmešaj 60 ml vode, gorčico, med, limonin sok in česen.

  4. Ko je meso zapečeno, prelij z omako, pokrij in še približno 8 minuto duši na nizkem ognju, da se omaka zgosti in piščanec lepo oblije.

  5. Postrezi skupaj s pečenim korenčkom. Po želji dodaš še malo svežega limoninega soka ali zelišč.

Če nimaš dijonske gorčice, uporabi navadno gorčico, a dodaj ščep gorčičnih semen za piko na i. Odlično se zraven poda tudi pire krompir ali popečen kruhek za pomakanje v omako.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo