Za uvod v teden nekaj preprostega, a elegantnega. Piščančji file dobi nov značaj z omako iz medu in dijonske gorčice, korenje pa doda barvo in naravno sladkobo. Hitro, lahko in tako okusno, da boš pozabil, da je ponedeljek.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 piščančja fileja
-
1 žlica dijonske gorčice
-
1 žlica medu
-
1 žlica oljčnega olja
-
sok polovice limone
-
1 strok česna (drobno sesekljan)
-
sol, poper PO OKUSU
-
4 srednje veliki korenčki
-
vejica rožmarina
Postopek priprave
-
Pečico segrej na 200 °C. Korenček olupi in nareži na paličice. Položi jih na pekač, pokapaj z oljem, posoli in dodaj rožmarin. Peči približno 20 minut, da postane mehak in rahlo karameliziran.
-
Medtem piščančja fileja rahlo posoli, popraj in na hitro z obeh strani zapeči v ponvi (4 minute na vsaki stran).
-
V skodelici zmešaj 60 ml vode, gorčico, med, limonin sok in česen.
-
Ko je meso zapečeno, prelij z omako, pokrij in še približno 8 minuto duši na nizkem ognju, da se omaka zgosti in piščanec lepo oblije.
-
Postrezi skupaj s pečenim korenčkom. Po želji dodaš še malo svežega limoninega soka ali zelišč.
Če nimaš dijonske gorčice, uporabi navadno gorčico, a dodaj ščep gorčičnih semen za piko na i. Odlično se zraven poda tudi pire krompir ali popečen kruhek za pomakanje v omako.
Ni komentarjev
Objavite komentar