Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svinjska rebrca v BBQ omaki z zeliščno polento

Svinjska rebrca v BBQ omaki z mehko, zeliščno polento – popolno kosilo za vse, ki imajo radi močne okuse in udobno hrano iz pečice.
0

Včasih se prileže nekaj bolj robustnega, kar lepo diši že iz pečice. Mehka rebrca, ki se ločijo od kosti, premazana z lepljivo BBQ omako, poleg pa kremasta polenta z zelišči. To je četrtek, ki ga boš hotel podaljšat do večera.

PS: Res, da današnje kosilo ne spada v do 30 minut, a ga moral uvrstiti... yummyyy 😋😋

Pečena BBQ rebrca z zlato zapečeno glazuro, postrežena ob zeliščni polenti na keramičnem krožniku

Sestavine (za 2 osebi)

Za rebrca

  • 600 g svinjskih rebrc

  • 1 žlica olja

  • sol, poper po okusu

  • 4 žlice BBQ omake (domača ali kupljena)

Za polento

  • 100 g instant polente

  • 500 ml vode ali jušne osnove

  • 1 žlica masla

  • 30 g naribanega parmezana

  • 1 žlica drobno sesekljanega luštreka

Postopek priprave

  1. Rebrca: Rebra natri z oljem, posoli, popraj. Položi jih v pekač, pokrij s folijo in peci 60 minut pri 170 °C.

  2. Premaz: Odstrani folijo, premaži rebrca z BBQ omako in peci odkrito še 20 minut pri 200 °C, da se lepo zapečejo.

  3. Polenta: V lonec zavri vodo ali osnovo, vsuj polento ob mešanju, kuhaj 3 min. Odstavi. Dodaj maslo, parmezan in luštrek. Premešaj.

  4. Postrezi: Rebrca nareži med kostmi, postavi na posteljico polente in prelij s sokom iz pekača.

Rebrca lahko dan prej mariniraš z mešanico gorčice, medu in česna. Če imaš čas, peci jih še dlje – na nižji temperaturi za še bolj mehko meso.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo