Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Paradižnikova juha z ješprenjem in svežim bazilikinim pestom

Osvežilna paradižnikova juha z ješprenjem in domačim pestom iz sveže bazilike – zdrava izbira za petek brez mesa.

Za vse, ki si v petek zaželijo nekaj brezmesnega, lahkega in okusnega, je ta juha odlična izbira. Ješprenj poskrbi za sitost, paradižnik za poln okus, pesto pa za piko na i. To je juha, ki pomiri in nahrani.

Globok krožnik s paradižnikovo juho, v kateri so zrna ješprenja, preliv pa tvori živahno zelen bazilikin pesto

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • 400 g pelatov

  • 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda in 1 jušna kocka

  • 80 g ješprenja

  • sol, poper po okusu

Za pesto

  • pest sveže bazilike

  • 1 žlica pinjol

  • 1 žlica parmezana

  • 1/2 stroka česna

  • 4 žlice olivnega olja

  • ščepec soli

Postopek

  1. Ješprenj speri in skuhaj v slani vodi do mehkega (približno 30 minut).

  2. V loncu segrej olje, dodaj drobno sesekljano čebulo in česen ter praži do mehkega.

  3. Dodaj pelate, premešaj in zalij z jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut. Spasiraj s paličnim mešalnikom.

  4. Ko je juha kuhana, vmešaj kuhan ješprenj. Poskusi in po potrebi dosoli ali popopraj.

  5. Za pesto v manjšem mešalniku zmiksaj vse sestavine do želene teksture.

  6. Juho nalij v krožnike, na sredino dodaj žlico pesta in postrezi z rezino kruha.

Če ti ostane kaj pesta, ga uporabi še na testeninah, v sendviču ali kot premaz na popečen kruh.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo