Za vse, ki si v petek zaželijo nekaj brezmesnega, lahkega in okusnega, je ta juha odlična izbira. Ješprenj poskrbi za sitost, paradižnik za poln okus, pesto pa za piko na i. To je juha, ki pomiri in nahrani.
Sestavine (za 2–3 osebe)
-
2 žlici olivnega olja
-
1 manjša čebula
-
1 strok česna
-
400 g pelatov
-
700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda in 1 jušna kocka
-
80 g ješprenja
-
sol, poper po okusu
Za pesto
-
pest sveže bazilike
-
1 žlica pinjol
-
1 žlica parmezana
-
1/2 stroka česna
-
4 žlice olivnega olja
-
ščepec soli
Postopek
-
Ješprenj speri in skuhaj v slani vodi do mehkega (približno 30 minut).
-
V loncu segrej olje, dodaj drobno sesekljano čebulo in česen ter praži do mehkega.
-
Dodaj pelate, premešaj in zalij z jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut. Spasiraj s paličnim mešalnikom.
-
Ko je juha kuhana, vmešaj kuhan ješprenj. Poskusi in po potrebi dosoli ali popopraj.
-
Za pesto v manjšem mešalniku zmiksaj vse sestavine do želene teksture.
-
Juho nalij v krožnike, na sredino dodaj žlico pesta in postrezi z rezino kruha.
Če ti ostane kaj pesta, ga uporabi še na testeninah, v sendviču ali kot premaz na popečen kruh.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar