Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Poletna paradižnikova enolončnica z ješprenjem

Poletna paradižnikova enolončnica z ješprenjem je nežna, a nasitna jed na žlico – kot naročena za nedeljsko kosilo brez mesa.

Nedelje so ustvarjene za počasno kuhanje – ampak brez kompliciranja. Ta enolončnica je čista poletna tolažba: zreli paradižniki, mehki koščki zelenjave in nasitni ješprenj, ki vse skupaj poveže. Lahka, a konkretna. In diši – o, kako diši!

Rdeča enolončnica z ješprenjem, paradižnikom, čičeriko in svežo baziliko, postrežena v keramični skledi na svetli podlagi

Sestavine (za 2 - 3osebe)

  • 100 g ješprenja

  • 1 čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 korenček

  • 1 rdeča opaprika

  • 150 g kuhane čičerike

  • 500 g zrelih paradižnikov  (alternativa1 konzerva pelatov)

  • 1 žlica olivnega olja

  • sol, poper po okusu

  •  listi bazilike

  • 700 ml vode + jušna zelenjavna kocka ali zelenjavne osnove

Postopek priprave

  1. Ješprenj speri in skuhaj v osoljeni vodi (približno 25 min), nato odcedi.

  2. Čebulo, česen, korenček in pariko drobno nareži. Paradižnik olupi in nasekljaj.

  3. V loncu segrej olje, prepraži čebulo in česen, nato dodaj korenje, čičeriko in papriko.

  4. Dodaj paradižnike, začimbe in kuhaj 15 minut.

  5. Vmešaj kuhan ješprenj, po potrebi dolij še malo tekočine. Kuhaj še 5 minut in postrezi.

Za bogatejšo aromo dodaj vejico svežega timijana med kuhanjem ali pa zaključi z žličko pesta tik pred serviranjem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo