Nedelje so ustvarjene za počasno kuhanje – ampak brez kompliciranja. Ta enolončnica je čista poletna tolažba: zreli paradižniki, mehki koščki zelenjave in nasitni ješprenj, ki vse skupaj poveže. Lahka, a konkretna. In diši – o, kako diši!
Sestavine (za 2 - 3osebe)
-
100 g ješprenja
-
1 čebula
-
2 stroka česna
-
1 korenček
-
1 rdeča opaprika
150 g kuhane čičerike
-
500 g zrelih paradižnikov (alternativa1 konzerva pelatov)
-
1 žlica olivnega olja
-
sol, poper po okusu
listi bazilike
-
700 ml vode + jušna zelenjavna kocka ali zelenjavne osnove
Postopek priprave
-
Ješprenj speri in skuhaj v osoljeni vodi (približno 25 min), nato odcedi.
-
Čebulo, česen, korenček in pariko drobno nareži. Paradižnik olupi in nasekljaj.
-
V loncu segrej olje, prepraži čebulo in česen, nato dodaj korenje, čičeriko in papriko.
-
Dodaj paradižnike, začimbe in kuhaj 15 minut.
-
Vmešaj kuhan ješprenj, po potrebi dolij še malo tekočine. Kuhaj še 5 minut in postrezi.
Za bogatejšo aromo dodaj vejico svežega timijana med kuhanjem ali pa zaključi z žličko pesta tik pred serviranjem.

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar