Včasih najboljša kosila nastanejo iz preprostih sestavin. Ta slana pita s porom, sirom in hrustljavim testom je odlična izbira za torek – lahko jo pripraviš vnaprej, ostanki pa so naslednji dan še boljši. Pripravljena je brez zapletov, okus pa te preseneti s svojo nežno kremnostjo.
Sestavine (za 2–3 osebe)
-
1 zavitek svežega listnatega testa
-
2 večja pora
-
1 žlica masla
-
100 g kisle smetane
-
2 jajci
-
120 g naribanega sira
-
sol in sveže mlet poper po okusu
-
muškatni orešček po okusu
Postopek priprave
-
Pečico segrej na 190 °C. Pekač (premer 24 cm) obloži s testom in oblikuj rob.
-
Por nareži na tanke kolobarje in ga na maslu na zmernem ognju duši približno 10 minut, da se zmehča. Posoli in popopraj.
-
V posodi zmešaj jajci, kislo smetano, nariban sir in ščep muškatnega oreščka.
-
Zmehčan por porazdeli po testu, čez prelij jajčno-smetanovo zmes.
-
Peci 35 minut oz. dokler pita ni zlato zapečena in sredica čvrsta.
Če imaš rad bolj poln okus, dodaj malo dimljenega sira ali pancete. Odlična je tudi ohlajena – lahko jo vzameš s seboj za malico ali piknik.
Ni komentarjev
Objavite komentar