Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pita s porom in sirom

Kremasta pita s porom in sirom je odlična izbira za hitro večerjo ali kosilo. Pripravljena je iz listnatega testa, nežnega pora in mešanice sirov...
0
Zlato zapečena pita iz listnatega testa, polnjena s porom in sirom, narezana na trikotnike in postrežena na lesenem krožniku.

Včasih najboljša kosila nastanejo iz preprostih sestavin. Ta slana pita s porom, sirom in hrustljavim testom je odlična izbira za torek – lahko jo pripraviš vnaprej, ostanki pa so naslednji dan še boljši. Pripravljena je brez zapletov, okus pa te preseneti s svojo nežno kremnostjo.

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 1 zavitek svežega listnatega testa

  • 2 večja pora

  • 1 žlica masla

  • 100 g kisle smetane

  • 2 jajci

  • 120 g naribanega sira

  • sol in sveže mlet poper po okusu

  • muškatni orešček po okusu

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 190 °C. Pekač (premer 24 cm) obloži s testom in oblikuj rob.

  2. Por nareži na tanke kolobarje in ga na maslu na zmernem ognju duši približno 10 minut, da se zmehča. Posoli in popopraj.

  3. V posodi zmešaj jajci, kislo smetano, nariban sir in ščep muškatnega oreščka.

  4. Zmehčan por porazdeli po testu, čez prelij jajčno-smetanovo zmes.

  5. Peci 35 minut oz. dokler pita ni zlato zapečena in sredica čvrsta.

Če imaš rad bolj poln okus, dodaj malo dimljenega sira ali pancete. Odlična je tudi ohlajena – lahko jo vzameš s seboj za malico ali piknik.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo