Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kakijeva pita - mini

Preprosto za pripravo! Okusna ideja za priljubljen sadež, kaki!

Kaj potrebujete za sočne in okusne mini pite?
TESTO
300 g moke tip 500
200 g masla
100 g kristalnega sladkorja
1 ščepec soli
NADEV
4 kakije
200 g svežega kremnega sira ABC
360 g kremnega sira mascarpone
100 g mletega sladkorja
100 ml sladke smetane
1/2 čajne žličke cimeta v prahu
OSTALO
eno granatno jabolko
javorjev sirup
maslo za mazanje pekača


PRIPRAVA KRHKEGA TESTA

V skledo stresemo moko, sladkor, sol in na manjše koščke narezano maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.

Vse skupaj premešamo, da dobimo grudice.

Testne grudice stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo (6 minut).

Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo v hladilnik za 25 minut.
Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. S kozarcem izrežemo kroge.

"Udrtine" na pekaču za mafine, dobro premažemo z maslom. Nato jih obložimo z izrezanimi krogi. Stranice "udrtin" obložimo z ostanki krhkega testa.

Testo, ki gleda čez rob "udrtin", odrežemo.
Kaki operemo pod tekočo vodo, odstranimo pecelj, osušimo in narežemo na tri enako široke krhlje.

V vsako obloženo "udrtino" s testom položimo po en krhelj.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 180°C, za 17 minut.
Pečene košarice s kakijem pustimo v pekaču, da se ohladijo. Nato jih odstranimo iz pekača.
PRIPRAVA KREME

V posodo stresemo sveži kremni sir, mascarpone, mleti sladkor, cimet in prelijemo s sladko smetano.

Dobro premešamo, da dobimo kremno zmes.
Kremno zmes, s pomočjo brizgalne vrečke, nanesemo na košarice s kakijem.

Kakijeve mini pite položimo v hladilnik, za eno uro.
Tik pred serviranjem mini pite potrosimo s semeni granatnega jabolka in pokapamo z javorjevim sirupom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo