Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kakijeva pita

ZA VSE, KI SE IZOGIBAJO KRISTALNEGA SLADKORJA! Stojite doma pred polno košaro kakija in ne veste kaj bi z njim? Za začetek lahko poskusite moj predlog. Preprosti, a slastni okusi za jesenske dni!
Stojite doma pred polno košaro kakija in ne veste kaj bi z njim? Za začetek lahko poskusite moj predlog. Preprosti, a slastni okusi za jesenske dni! 


sestavine
TESTO… 160 g moke tip 500
110 g margarine za pečenje
9 g namiznega sladila Krüger Stevia Sugarel®
1 ščepec soli
2 žlici vode
NADEV… 250 g skute
3 zvrhane žlice kisle smetane
3-4 kakije sorta persimmon
3 žlice namiznega sladila Krüger Stevia Sugarel®
OSTALO… 1 granatno jabolko
2 žlice akacijevega medu Medex
Moko stresemo v posodo. Dodamo namizno sladilo Krüger Stevia Sugarel®, ščepec soli, vodo in na manjše kose narezano margarino, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Sestavine pregnetemo, da se povežejo in dobimo kepo testa. Zavijemo v PVC folijo in shranimo v hladilnik, za 25 minut.
Kepo krhkega testa, na rahlo pomokani delovni površini, razvaljamo, v obliko kroga premera velikost pekača + višina roba. Testo položimo v namaščen pekač, z nežnimi pritiski ga prilagodimo pekaču ter z jedilno vilico nekajkrat prebodemo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 12 minut.
Pri pripravi okusne kakijeve pite sem uporabil okrogel pekač, premera 24 centimetrov.
Testo, ki sega čez rob, odrežete. Z vilico nekajkrat prebodete tako dno, kot rob. 
Kaki operemo, osušimo, odstranimo "muho", prepolovimo in narežemo na tanke lističe. Skuto stresemo v posodo. Dodamo kislo smetano, stevio ter dobro premešamo.
Pekač vzamemo iz pečice. Na napol pečeno krhko testo stresemo skutin nadev in ga enakomerno porazdelimo, po celotni površini. Obložimo z rezinami kakija. Pekač položimo nazaj v pečico, za 35 minut.
Rezine kakija polagate v krogu. Začnete na zunanjem robu. Polagate tako, da ena drugo rezino prekriva do dve tretjine.
Za potrebe priprave pite sem uporabil 3 ½ kakija, a polovico končala v 👄... 😉
Pečeno pito pustimo v pekaču, da se umiri in ohladi. Nato jo odstranimo iz pekača, potrosimo s semeni granatnega jabolka in pokapamo z akacijevim medom Medex. Razrežemo na poljubne kose in serviramo.






0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo