Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečena skutina torta

Preprost in okusen recept z merico, na žlico.

Kaj se potrebuje za okusno skutino sladico?

KRHKO TESTO
17 zvrhanih žlic moke, tip 500
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke kristalnega sladkorja
3 žlice vode
250 g margarine
NADEV
500 g nepasirane skute
6 žlic kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlici pšeničnega zdroba
3 zvrhane žlice kisle smetane
2 jajci
1 čajna žlička nastrgane limonine lupine


PRIPRAVA

V skledo stresemo moko. Dodamo sol, sladkor, koščke margarine in vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.

Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v hladilnik.
V skledo stresemo nepasirano skuto. Dodamo kristalni in vanilijev sladkor, kislo smetano, pšenični zdrob, nastrgano limonino lupino, jajci. Nato dobro premešamo.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo.

S testom obložimo pekač, ki smo ga namazali z margarino in potrosili s pšeničnim zdrobom.
Nadev stresemo v pekač, obložen s krhkim testom. Nato ga enakomerno razporedimo po celotni površini pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 50 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato jo odstranimo iz pekača in narežemo na poljubne kose.

PRIPOROČILO

Pito servirajte mlačno.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]