Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jagodna krambel pita

Jagodna krambel pita z drobljencem, mehko sredico in sadnim nadevom – popoln poletni posladek za vso družino.
0

Sočna, sladko-kisla jagodna pita z drobljencem na vrhu – hrustljava skorjica, mehka sredica in sadni poljub v vsakem grižljaju. Idealna za poletno jesenske dni ali kadarkoli si zaželiš nekaj tolažilno sadnega. Pekač velikosti 20 x 28 cm napolni z vonjem po jagodah in domačem pecivu.

Sestavine

Jagodna plast

  • 675 g svežih jagod

  • 45 g kristalnega sladkorja

  • 60 g gladke moke

Testo

  • 285 g gladke moke

  • 1 ½ čajne žličke pecilnega praška

  • 1 ½ čajne žličke soli

  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (alternativa: sredica 1 ½ vaniljevega stroka)

  • 330 g masla (sobne temperature)

  • 300 g kristalnega sladkorja

  • 6 jajc

Drobljenec (crumble)

  • 150 g kristalnega sladkorja

  • 150 g gladke moke

  • 75 g ovsenih kosmičev

  • ¾ čajne žličke soli

  • 150 g stopljenega masla

 Dodatno

  • papir za peko

  • maslo za premaz

Postopek priprave

1. Pripravi pekač in drobljenec

Ročno pripravljene drobtine iz moke, sladkorja, kosmičev in masla v stekleni skledi na svetli površini.
  1. Pečico segrej na 185 °C .

  2. Pekač namaži z maslom in obloži s papirjem za peko – pusti, da robovi papirja segajo čez rob pekača. Tudi papir premaži z maslom.

  3. V skledi zmešaj sladkor, moko, ovsene kosmiče in sol. Dodaj stopljeno maslo in premešaj z rokami ali mešalnikom, dokler ne nastanejo drobtine.

  4. Drobljenec postavi v hladilnik, da se strdi, medtem ko pripravljaš ostalo.

2. Pripravi jagodno plast

Sveže narezane jagode v veliki skledi, potresene s sladkorjem in moko, pripravljene za nadaljnjo obdelavo.
  1. Jagode nareži na večje koščke.

  2. V večji skledi jih nežno zmešaj s sladkorjem in moko. Pusti stati, da se vse poveže.

3. Pripravi testo

Združevanje sestavin za testo
  1. V skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sol in vaniljev sladkor.

  2. V posodi kuhinjskega robota stepaj maslo in sladkor, da postane zmes puhasta.

  3. Postopoma dodajaj jajca, enega za drugim, pri tem pa ves čas mešaj na najvišji hitrosti.

  4. Na koncu vmešaj suhe sestavine in mešaj toliko, da nastane enotno testo.

4. Sestavi in speci

Pogled na pekač z razporejenim testom, obloženim s svežimi jagodami in drobljencem pred peko.
  1. Testo razporedi po dnu pripravljenega pekača.

  2. Po testu enakomerno razporedi jagodno mešanico.

  3. Na vrh potresi ohlajen drobljenec.

  4. Peci približno 50 minut pri 185 °C – drobljenec mora postati zlato zapečen, zobotrebec pa ob testu ostane čist.

5. Ohladi in postrezi

  1. Pito popolnoma ohladi v pekaču, nato jo s pomočjo papirja za peko previdno dvigni ven. Nareži na kocke ali pravokotnike in uživaj.

Če želiš, da drobljenec ostane posebej hrustljav, ga v zadnjih 5 minutah peke po želji rahlo potresi s sladkorjem v prahu in preklopi na zgornje ogrevanje za zadnjo minuto.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo