Lahkoten, svež in klasično domač začetek tedna. Piščančji file v nežni limonini omaki z nekaj masla in česna so pripravljeni hitro, a vseeno navdušijo z okusom. Družbo jim delata pečen krompir in blitva, ki v poletnem času zraste skoraj sama od sebe. Preprost, a popoln ponedeljek.
Sestavine (za 2 osebi)
Za piščanca
-
2 piščančja fileja
-
sok 1 limone
-
lupinica ½ limone
-
1 žlica masla
-
2 žlici olivnega olja
-
1 strok česna (drobno sesekljan)
1 vejica luštreka (drobno sesekljan)
-
sol in poper po okusu
Za krompir
-
3 srednje veliki krompirji
-
2 žlici olja
-
sol, poper, rožmarin
Za blitvo
-
200 g blitve
-
1 strok česna (drobno sesekljan)
-
1 žlica olivnega olja
-
sol po okusu
Postopek priprave
-
Krompir pripravi najprej
Pečico segrej na 200 °C. Krompir olupi (če je mladi pusti kar v lupini) in nareži na krhlje, premešaj z oljem, soljo, poprom in rožmarinom ter razporedi po pekaču. Peci približno 30 minut, vmes enkrat obrni. -
Piščanec
Fileja začini s soljo in poprom. V ponvi segrej olje in maslo, dodaj česen, nato fileja. Popeci na vsaki strani 5 minut (odvisno od debeline), nato dodaj limonin sok, 30 ml vode, luštrek in lupinico ter kuhaj še minuto ali dve, da se omaka malce zgosti. -
Blitva
Blitvo operi in nareži. V ponvi segrej olje, dodaj sesekljan česen, na hitro prepraži, nato dodaj blitvo. Duši 2–3 minute, da uvene. Rahlo posoli. -
Postrezi
Na krožnik razporedi krompir, ob njem blitvo in čez vse skupaj položi piščanca z nekaj limonine omake.
Če želiš jed še bolj svežo, jo postrezi z žličko grškega jogurta ali zeliščnim maslom. Za bolj svežo noto lahko v omako dodaš tudi nekaj lističev svežega timijana.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar