Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji zrezki v limonini omaki s pečenim krompirjem in blitvo

Pečen piščanec s pestom in mlado zelenjavo je hitro in sočno kosilo, pripravljeno v manj kot 30 minutah. Sveže in polno poletnega okusa!

Lahkoten, svež in klasično domač začetek tedna. Piščančji file v nežni limonini omaki z nekaj masla in česna so pripravljeni hitro, a vseeno navdušijo z okusom. Družbo jim delata pečen krompir in blitva, ki v poletnem času zraste skoraj sama od sebe. Preprost, a popoln ponedeljek.

Sočen pečen piščančji file s pestom, postrežen z barvito mlado zelenjavo, vse skupaj na keramičnem krožniku

Sestavine (za 2 osebi)

Za piščanca

  • 2 piščančja fileja

  • sok 1 limone

  • lupinica ½ limone

  • 1 žlica masla

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 strok česna (drobno sesekljan)

  • 1 vejica luštreka (drobno sesekljan)

  • sol in poper po okusu

Za krompir

  • 3 srednje veliki krompirji

  • 2 žlici olja

  • sol, poper, rožmarin

Za blitvo

  • 200 g blitve

  • 1 strok česna (drobno sesekljan)

  • 1 žlica olivnega olja

  • sol po okusu

 Postopek priprave

  1. Krompir pripravi najprej
    Pečico segrej na 200 °C. Krompir olupi (če je mladi pusti kar v lupini) in nareži na krhlje, premešaj z oljem, soljo, poprom in rožmarinom ter razporedi po pekaču. Peci približno 30 minut, vmes enkrat obrni.

  2. Piščanec
    Fileja začini s soljo in poprom. V ponvi segrej olje in maslo, dodaj česen, nato fileja. Popeci na vsaki strani 5 minut (odvisno od debeline), nato dodaj limonin sok, 30 ml vode, luštrek in lupinico ter kuhaj še minuto ali dve, da se omaka malce zgosti.

  3. Blitva
    Blitvo operi in nareži. V ponvi segrej olje, dodaj sesekljan česen, na hitro prepraži, nato dodaj blitvo. Duši 2–3 minute, da uvene. Rahlo posoli.

  4. Postrezi
    Na krožnik razporedi krompir, ob njem blitvo in čez vse skupaj položi piščanca z nekaj limonine omake.

Če želiš jed še bolj svežo, jo postrezi z žličko grškega jogurta ali zeliščnim maslom. Za bolj svežo noto lahko v omako dodaš tudi nekaj lističev svežega timijana.

Mini jagodne tortice
Mini jagodne tortice

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo.

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo