Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Mini jagodne tortice

Mini jagodne tortice s smetano in mandlji so preprosta poletna sladica z rahlim shortcake biskvitom, svežimi jagodami in vanilijevo smetano.

Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo. V njih se preprosta domačnost sreča z rahlo elegantnim pridihom. Idealne so za poletno razvajanje, popoldansko sladico ali kot osvežujoč zaključek kosila. Pa še pripraviš jih lahko vnaprej – in potem samo sestaviš, ko pridejo gosti.

Osem nadevanih mini tortic iz biskvitnega testa, polnjenih s stepeno smetano in jagodami, okrašenih z mandljevimi lističi in posipanih s sladkorjem v prahu.

Sestavine za 8 tortic

Sestavine za testo

  • 400 g gladke moke

  • 2 čajni žlički pecilnega praška

  • ¼ žličke soli

  • 60 g sladkorja

  • 200 g hladnega masla

  • 250 ml pinjenca + malo pinjenca za premaz

  • 2 žlici narezanih mandljev

Za nadev in premaz

  • 250 g jagod

  • 250 ml sladke smetane

  • 1 vanilijev strok

  • sladkor po okusu

  • dodatne jagode in mandlji za okras

Osem pečenih biskvitnih tortic z mandljevimi lističi na papirju za peko, poleg leži nož za rezanje kruha na leseni površini.

Postopek

  1. Priprava testa
    Pečico segrej na 190 °C. V večji skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Dodaj na kocke narezano hladno maslo in ga z vilicami vtri v moko, da nastane drobljiva zmes. Počasi prilivaj pinjenec in z rokami zgneti mehko testo (ne preveč).

  2. Oblikovanje tortic
    Delovno površino rahlo pomokaj, testo razvaljaj na debelino približno 3 cm. Z modelčkom ali kozarcem izreži kroge in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Vsako tortico premaži z malo pinjenca in posuj z narezanimi mandlji.

  3. Peka
    Pecivo peci približno 15 minut oz. dokler tortice niso lepo zapečene in zlato rjave.

  4. Jagodni nadev
    Medtem jagodam odstrani peclje, nareži na lističe in jih posuj z nekaj sladkorja. Vanilijev strok razpolovi in izpraskaj semena. Sladko smetano stepi s sladkorjem in vanilijo do čvrstih vrhov.

  5. Sestavljanje tortic
    Ohlajene tortice prereži na polovico. Spodnji del obloži z nekaj lističi jagod, premaži s stepeno smetano, dodaj ponovno jagode, pokrij z zgornjim delom. Če ostalo še kaj smetane, jagod in mandljev dekorativno nanesi na vrh tortic.

KUHLA
Katero verzijo bi pa ti? Ali bi kar vse štiri?

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo