Jagode, smetana in rahlo drobljiva biskvitna tortica – kombinacija, ki nikoli ne razočara. Te mini jagodne tortice niso le lepe na pogled, ampak tudi neverjetno enostavne za pripravo. V njih se preprosta domačnost sreča z rahlo elegantnim pridihom. Idealne so za poletno razvajanje, popoldansko sladico ali kot osvežujoč zaključek kosila. Pa še pripraviš jih lahko vnaprej – in potem samo sestaviš, ko pridejo gosti.
Sestavine za 8 tortic
Sestavine za testo
-
400 g gladke moke
-
2 čajni žlički pecilnega praška
-
¼ žličke soli
-
60 g sladkorja
-
200 g hladnega masla
-
250 ml pinjenca + malo pinjenca za premaz
-
2 žlici narezanih mandljev
Za nadev in premaz
-
250 g jagod
-
250 ml sladke smetane
-
1 vanilijev strok
-
sladkor po okusu
-
dodatne jagode in mandlji za okras
Postopek
-
Priprava testa
Pečico segrej na 190 °C. V večji skledi zmešaj moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Dodaj na kocke narezano hladno maslo in ga z vilicami vtri v moko, da nastane drobljiva zmes. Počasi prilivaj pinjenec in z rokami zgneti mehko testo (ne preveč). -
Oblikovanje tortic
Delovno površino rahlo pomokaj, testo razvaljaj na debelino približno 3 cm. Z modelčkom ali kozarcem izreži kroge in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Vsako tortico premaži z malo pinjenca in posuj z narezanimi mandlji. -
Peka
Pecivo peci približno 15 minut oz. dokler tortice niso lepo zapečene in zlato rjave. -
Jagodni nadev
Medtem jagodam odstrani peclje, nareži na lističe in jih posuj z nekaj sladkorja. Vanilijev strok razpolovi in izpraskaj semena. Sladko smetano stepi s sladkorjem in vanilijo do čvrstih vrhov. -
Sestavljanje tortic
Ohlajene tortice prereži na polovico. Spodnji del obloži z nekaj lističi jagod, premaži s stepeno smetano, dodaj ponovno jagode, pokrij z zgornjim delom. Če ostalo še kaj smetane, jagod in mandljev dekorativno nanesi na vrh tortic.

KUHLA: Rola se mi, Sladki izbor, 5x10, Sladki hit(ri)
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar