Če sobota diši po lahkotnosti, potem naj bodo to testenine, ki so gotove v 15 minutah. Avokado postane svilnata omaka, rukola doda pikico grenkobe, pinjole pa zaškripljejo pod zobmi. Poletno, sveže in vedno dobrodošlo.
Sestavine (za 2 osebi)
-
250 g testenin svedrčki
-
1 zrel avokado
-
1 žlica limoninega soka
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, poper po okusu
ščepec česna granulat
-
1 pest rukole
-
1 žlica pinjol
-
nariban parmezan
Postopek priprave
-
Testenine skuhaj v slanem kropu po navodilih. Nekaj vode od kuhanja shrani.
-
Avokado razpolovi in izdolbi. V mešalniku ga zmiksaj z limoninim sokom, oljem, česnom in začimbami – da nastane gladka krema.
-
Pinjole na suho popraži v ponvi do zlato rjave barve.
-
Odcejene testenine zmešaj z avokadovo omako, vmešaj rukolo in posuj s pinjolami.

Trgovinske kremne rezine že same po sebi niso slabe, ampak če jih malo razstaviš in sestaviš po svoje, lahko postanejo prava vitrinska sladica. Zračen mousse...
Poglej, če ti sede 🧐Če ti zmanjka časa ali energije, dodaj še malo kuhane vode od testenin v omako za svilnato teksturo. Po vrhu pa parmezan? Zakaj pa ne.
Ni komentarjev
Objavite komentar