Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine z avokadovo kremo, rukolo in pinjolami

Testenine z avokadovo kremo, vmešano rukolo in pinjolami so popolna izbira za hitro, sveže in okusno poletno kosilo – brez kuhanja omake.

Če sobota diši po lahkotnosti, potem naj bodo to testenine, ki so gotove v 15 minutah. Avokado postane svilnata omaka, rukola doda pikico grenkobe, pinjole pa zaškripljejo pod zobmi. Poletno, sveže in vedno dobrodošlo.

Zeleni fusilli z avokadovo kremo, v kateri so vmešani koščki rukole in posuti z zlatorjavimi pinjolami, postreženi na svetlem krožniku

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g testenin svedrčki

  • 1 zrel avokado

  • 1 žlica limoninega soka

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, poper po okusu 

  • ščepec česna granulat

  • 1 pest rukole

  • 1 žlica pinjol

  • nariban parmezan

Postopek priprave

  1. Testenine skuhaj v slanem kropu po navodilih. Nekaj vode od kuhanja shrani.

  2. Avokado razpolovi in izdolbi. V mešalniku ga zmiksaj z limoninim sokom, oljem, česnom in začimbami – da nastane gladka krema.

  3. Pinjole na suho popraži v ponvi do zlato rjave barve.

  4. Odcejene testenine zmešaj z avokadovo omako, vmešaj rukolo in posuj s pinjolami.

gotovo je novo
GOTOVO JE NOVO

Trgovinske kremne rezine že same po sebi niso slabe, ampak če jih malo razstaviš in sestaviš po svoje, lahko postanejo prava vitrinska sladica. Zračen mousse...

Poglej, če ti sede 🧐

Če ti zmanjka časa ali energije, dodaj še malo kuhane vode od testenin v omako za svilnato teksturo. Po vrhu pa parmezan? Zakaj pa ne.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo