Trgovinske kremne rezine že same po sebi niso slabe, ampak če jih malo razstaviš in sestaviš po svoje, lahko postanejo prava vitrinska sladica. Zračen mousse iz že pripravljene kreme, domača karamela in zlatorjave drobtine iz listnatega testa – to je nova raven udobne klasike.
Sestavine
-
1 žlica masla
-
4 žlice belega sladkorja
-
30 ml sladke smetane
-
čajna žlica mletega sladkorja
2 ščepca solnega cveta
Postopek priprave
-
Razstavi rezini
Previdno odstrani zgornjo in spodnjo plast listnatega testa. Kremo s smetano prestavi v skledo. -
Zmešaj mousse
Kremo s smetano ročno premešaj z metlico, da dobiš enotno, zračno teksturo. Ne miksaj – samo poveži. -
Drobtine
Listnato testo nareži ali natrgaj na čim manjše koščke. Stresi v suho ponev, potrosi s ssladkorjem jih popeči, da postanejo hrustljavi in zlato obarvani. Proti koncu dodaj žlico masla in premešaj, da se vse skupaj lepo obloži. -
Domača karamela
V manjšem lončku stopi sladkor, brez mešanja, dokler ne dobi jantarne barve. Nato previdno prilij sladko smetano (počasi in ob stalnem mešanju), potem vmešaj še maslo in na koncu dodaj ščepec solnega cveta. Ohladi. -
Sestavi sladico
V kozarce plastno naloži: najprej drobtine, nato mousse, žličko karamele, drobtine, spet mousse in za konec še malo drobtin. Zaključi z karamelo in ščepcem solnega cveta.
Če karamelo pripraviš vnaprej, jo shrani v stekleni kozarček – v hladilniku bo počakala nekaj dni. Odlično se poda tudi k palačinkam, sladoledu ali kar tako na žlico. 😉
Ni komentarjev
Objavite komentar