Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pečene rdeče paprike, polnjene z ješprenjem, feta sirom in zelišči

Pečene rdeče paprike, polnjene z ješprenjem, feta sirom in zelišči. Poletna, nasitna in aromatična brezmesna jed.
0
Dve rdeči papriki, napolnjeni z mešanico ješprenja, feta sira in zelišč, pečeni do zlate skorjice v pekaču

Petek je kot nalašč za jed, ki navduši z barvami, teksturo in okusom – brez mesne osnove. Polnjene pečene paprike s kremasto feto, zelišči in rahlo oreškastim ješprenjem so popoln zaključek delovnega tedna. Pašejo tople ali sobne temperature, postrežene same ali s skledico solate.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 veliki rdeči papriki

  • 120 g ješprenja

  • 80 g feta sira

  • 1 žlica oljčnega olja

  • 1 manjša čebula

  • 1 strok česna

  • sveža zelišča (peteršilj, timijan in bazilika)

  • sol in poper po okusu

  • limonin sok 

Postopek priprave

  1. Ješprenj skuhaj v slani vodi po navodilih (približno 25 minut), nato ga odcedi in ohladi.

  2. V ponvi segrej oljčno olje, dodaj sesekljano čebulo in česen ter nežno prepraži.

  3. Primešaj kuhan ješprenj, zdrobljeno feto in sesekljana zelišča. Po potrebi začini s soljo, poprom in limoninim sokom.

    PREKMURSKE PALČKE
    Izpostavljeno 🔥

    Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.

    Poglej, če ti sede 🧐
  4. Papriki prereži na pol (po dolgem), odstrani semena.

  5. Napolni jih z zmesjo in položi na pekač. Pokapaj z malo olja.

  6. Peči pri 190 °C približno 25 minut oz. da se robovi paprike zmehčajo in rahlo obarvajo.

Če želiš bolj hrustljavo noto, lahko po vrhu posuješ malo drobtin in kapljico olivnega olja tik pred peko. Zraven postrezi skledico jogurtovega preliva z limono.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo