Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Gratinirana bučka z mocarelo in paradižnikom

Preprosta poletna jed iz pečenih bučk, paradižnika in mocarele, ki jo pripraviš v manj kot 30 minutah.
0
Pečena poletna jed iz bučk, mocarele in rezin paradižnika, prelita z olivnim oljem in začimbami

Četrtek je kot nalašč za nekaj, kar je lahko, a vseeno zapečeno in sočno. Tale gratinirana bučka s paradižnikom in mocarelo te ponese v poletne okuse, brez da bi se preveč trudil. Vse skupaj pripraviš v eni sami posodi, idealno za tiste dni, ko si želiš nekaj brez mesa, pa vseeno konkretnega.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 večja bučka

  • 2 večja zrela paradižnika

  • 125 g mocarele 

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 strok česna

  • sol in poper po okusu

  • listi sveže bazilike

Postopek priprave

  1. Pečico segrej na 200 °C.

  2. Bučko nareži na tanke kolobarje (približno 0,5 cm), prav tako paradižnik.

  3. V manjši pekač izmenično zlagaj bučke in paradižnike v rahlem vzorcu (npr. ena bučka, en paradižnik), dokler ne napolniš celotne posode.

  4. Med plasti vmes dodajaj koščke mocarele.

  5. V manjši skodelici zmešaj olivno olje s sesekljanim česnom, soljo in poprom ter prelij po vrhu zelenjave.

  6. Po želji potresi s parmezanom in postavi v pečico.

  7. Peci približno 30 minut, dokler se mocarela ne zapeče in bučke zmehčajo.

  8. Pred serviranjem potresi s svežo baziliko.

Če ti ostane, jo lahko naslednji dan pogreješ kot prilogo k jajcu na oko ali zapečeš v sendviču. Za bolj konkretno različico dodaj kuhano kvinojo ali kuskus.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo