Četrtek je kot nalašč za nekaj, kar je lahko, a vseeno zapečeno in sočno. Tale gratinirana bučka s paradižnikom in mocarelo te ponese v poletne okuse, brez da bi se preveč trudil. Vse skupaj pripraviš v eni sami posodi, idealno za tiste dni, ko si želiš nekaj brez mesa, pa vseeno konkretnega.
Sestavine (za 2 osebi)
-
1 večja bučka
-
2 večja zrela paradižnika
-
125 g mocarele
-
2 žlici olivnega olja
-
1 strok česna
-
sol in poper po okusu
-
listi sveže bazilike
Postopek priprave
-
Pečico segrej na 200 °C.
-
Bučko nareži na tanke kolobarje (približno 0,5 cm), prav tako paradižnik.
-
V manjši pekač izmenično zlagaj bučke in paradižnike v rahlem vzorcu (npr. ena bučka, en paradižnik), dokler ne napolniš celotne posode.
-
Med plasti vmes dodajaj koščke mocarele.
-
V manjši skodelici zmešaj olivno olje s sesekljanim česnom, soljo in poprom ter prelij po vrhu zelenjave.
-
Po želji potresi s parmezanom in postavi v pečico.
-
Peci približno 30 minut, dokler se mocarela ne zapeče in bučke zmehčajo.
-
Pred serviranjem potresi s svežo baziliko.
Če ti ostane, jo lahko naslednji dan pogreješ kot prilogo k jajcu na oko ali zapečeš v sendviču. Za bolj konkretno različico dodaj kuhano kvinojo ali kuskus.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar