Teden je spet naokoli in čas je, da si olajšamo življenje z novim menijem za kosila. Tokrat sem ti pripravil 7 čisto novih idej, ki jih spraviš na mizo v manj kot 30 minutah – brez kompliciranja, z veliko okusa in sestavinami, ki jih dobiš v vsaki trgovini.
Na začetku tedna bo na krožnik prišel piščanec v omaki iz kokosovega mleka s sladko papriko – nežno, sočno in malo eksotično. V torek se selimo v Azijo z riževimi rezanci z zelenjavo in arašidovo omako, sreda pa bo ribja – postrv s krompirjem in zelišči, ki jo imaš na mizi hitreje kot se peče pita.
Četrtek bo hrustljav z polpeti iz bučk in korenja s česnovo jogurtovo omako, petek pa bolj sproščen – testenine s pečenimi češnjevci in rikoto, ki dišijo po poletju. V soboto te čakajo svinjski medaljoni z gorčično omako in listi rdeče pese (ker je treba vikend začeti z nekaj konkretnim), v nedeljo pa zaključimo z žlico toplega – zelenjavno enolončnico z belim fižolom, ki lepo pogreje in nasiti.
Če si radia olajšaš kuhanje, prihraniš čas in vseeno uživaš v dobri hrani, potem je ta meni zate. Izberi svoje favorite, jih preizkusi in povej, katera jed je postala tvoj hit tedna. 🥄
Ob 7.00 zjutraj na blogu zadiši nov recept za tekoči dan, ki ti bo polepšal dan in poenostavil kosilo.
Vsak dan ob tej uri te pričaka sveža ideja, pripravljena hitro in brez kompliciranja.
👇 Poglej, kaj dobrega kuhamo ta teden – meni po dnevih te čaka spodaj.
PONEDELJEK Piščančji trakci s papriko in kokosovim mlekom ter bulgurjem
TOREK Riževi rezanci z zelenjavo in arašidovo omako
-
SREDA Pečen file postrvi z zeliščnim krompirjem
-
ČETRTEK Polpeti iz bučk in korenja s česnovo jogurtovo omako
-
PETEK Testenine z pečenimi češnjevci in rikoto
-
SOBOTA Svinjski medaljoni z gorčično omako in listi rdeče pese
-
NEDELJA Zelenjavna enolončnica z belim fižolom

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar