Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Nadevana paprika s kozicami

Okusna in preprosta ideja za pripravo lahkega obroka, ki se prileže na sončne dni.


Kaj se potrebuje za preprost za pripravo, okusen in lahek obrok?

250 g kozic
4 rdeče paprike
1 srednje velika čebula
120 g rjavih šampinjonov
125 g sira mozzarella
olivno olje
1/3 čajne žličke soli
1 ščepec grobo mletega tribarvnega popra
1 ščepec rožmarina
1 ščepec muškatnega oreščka
2 stroka česna
2 vejice peteršilja
OSTALO
kisla smetana
podolgovata gladka kumara


PRIPRAVA

Paprikam odrežemo "kapo" s pecljem. Izdolbemo semena ter jih operemo pod tekočo vodo. Nato jih dobro odcedimo.
Pri recepturi uporabil zmrznjene kozice. Če uporabite sveže, preskočite ta postopek!

Kozice stresite na vročo ponev. Pražite toliko časa (cca 3 min), da se odtalijo.

Nato jih odcedite in stresite nazaj v ponev.
Kozicam dodamo na grobo sesekljano čebulo in pokapamo z olivnim oljem. Nato pražimo toliko časa, da čebula oveni.

Praženi mešanici dodamo na lističe narezane šampinjone, grobo sesekljan česen in peteršilj, začimbe (sol, poper, rožmarin, muškatni orešček) ter pražimo 3 minute.
Nadev odstavimo iz vira toplotne energije. Dodamo na majhne kocke narezano mozzarello in premešamo.
Paprike napolnimo z nadevom. Nato jih pokrijemo s "kapo" od paprike. 
Nadevane paprike postavimo na pekač in pokapamo z olivnim oljem.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
NASVET

Kot prilogo ob nadevani papriki s kozicami lahko postrežete kumaro narezano na majhne kocke in žlico kisle smetane.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]