Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ovseni krekerji

Najverjetneje si velikokrat belite glavo 🙀😂 kakšne prigrizke bi pripravili za zabavo, zajtrk, malico TO GO...


Ideja za okusno osnovo slanih ali sladkih prigrizkov!

Sladko slana kombinacija za popoln obložen kreker, malico TO GO, zajtrk...

Najverjetneje si velikokrat belite glavo 🙀😂 kakšne prigrizke bi pripravili za zabavo, zajtrk, malico TO GO... Ovseni kosmiči v kombinaciji z rjavim sladkorjem in še nekaterimi dodatki so zelo okusna ideja za tako slane kot sladke prigrizke.

Meni osebno so bile tri kombinacije najljubše, po katerih bom sigurno še posegel. Prva kombinacija s krekerji so kokcke parmezana in meni najljubšega sadja - nektarine. Z drugega krekerja so kukali 😝 repki tigrastih kozic v kombinaciji s sirom za žar. Za zajtrk pa je bil dodatek samo maslo.

SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  16 krekerjev ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PEKE  28 minut   ALERGENI  laktoza, gluten

OVSENA MOKA
50 g ovsenih kosmičev

OSNOVA ZA KREKERJE
140 g rjavega sladkorja
250 g ostre moke
5 g soli
1 g grobo mletega tribarvnega popra
170 g masla

DODATEK
50 g ovsenih kosmičev
ščep soli
...

1. Ovsene kosmiče (ovsena moka) stresemo na pekač. Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo toliko časa (približno 4 minute), da dobijo zlato rjavo barvo. Ohladimo.
2. Karamelizirane kosmiče stresemo v posodo multipraktika in zmeljemo v moko. Dodamo ostro moko, rjavi sladkor, sol, poper. Vklopimo multipraktik in postopoma dodajamo maslo. Testno gmoto stresemo na delovno površino in vgnetemo v obliko pravokotnika.

3. Testo postavimo na kos papirja za peko. Pokrijemo z drugim kosom papirja in razvaljamo na debelino pol centimetra v obliko pravokotnika. Odstranimo zgornji papir. Potrosimo z ovsenimi kosmiči (dodatek) in s kuhinjskim valjem nežno vtremo v testo. Razvaljano testo za krekerje postavimo za pol ure v hladilnik.

4. Razvaljano testo potrosimo s ščepom soli. Razrežemo na šestnajst enakih delov. Koščke preložimo s presledki na pekač obložen s papirjem za peko.

5. Pečemo na 175 stopinj 28 minut. Pečene krekerje pustimo na pekaču, da se ohladijo.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo