Ko pride petek, si pogosto želimo nekaj brez mesa, a to še ne pomeni, da mora biti kosilo dolgočasno. Te polnjene paprike so barvite, rahlo hrustljave po robovih, znotraj pa mehke in sočne. Kombinacija kvinoje, bučke in sira ustvari popolno ravnovesje med zdravim in razvajanjem. Jedi ne manjka karakterja – pa še odlično se pogreje!
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 veliki papriki
-
100 g kvinoje
-
100 g sira
-
1 manjša bučka
-
1 žlica olivnega olja
-
sol in poper po okusu
-
ščepec česna granulat in origana
Postopek priprave
-
Pečico segrej na 200 °C. Paprike operi, prepolovi po dolžini in odstrani semena, tako da dobiš čolničke.
-
Kvinojo skuhaj po navodilih in jo rahlo ohladi. Bučko naribaj in jo rahlo posoli – pusti stati nekaj minut, nato pa ožemi odvečno tekočino.
-
V večji skledi zmešaj kuhano kvinojo, naribano bučko in polovico naribanega sira. Po okusu dodaj sol, poper in česen ter origano.
-
Paprike premaži z olivnim oljem in jih napolni z nadevom. Potrosi s preostankom sira. Položi jih v pekač.
-
Peči 22 minut, dokler paprike ne postanejo mehke, nadev pa zlato zapečen.
-
Postrezi toplo, s skledo zelene solate in jogurtovo omako s česnom in limono.
Če želiš, lahko kvinojo zamenjaš s kuskusom, rižem ali ajdo. Za različico s proteini lahko dodaš malo pasirane skute ali nasekljan tofu.
KUHLA
Če klikneš, potem najbrž že veš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar