SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

KISLO ZELJE V JUHI

Čas priprave: 1.30h


Zahtevnost: enostavno


Nasvet: jed lahko nekoliko bolj zgostimo, dodamo prekajeno meso in dobimo JOTO


Sestavine:
0.50 kg kislega zelja
1 konzerva rdečega fižola (400g)
2 srednje veliki čebuli
1 kom rumene paprike
1 srednje velik paradižnik
4 stroke česna
4 kom krompirja
3 žlice polnozrnate moke s celimi semeni
1 kom jušna kocka
sol, poper
lovorjev list, majaron, timijan
olivno olje
Predpriprava:
- kislo zelje po potrebi operemo (če želimo bolj kiselkasto ga ne operemo)
- krompir očistimo, operemo, narežemo na majhne kocke ter skuhamo v slani vodi
- čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe
- paradižnik in papriko operemo in narežemo na majhne kocke
- česen olupimo in sesekljamo
- konzervo fižola stresemo v cedilko ter splaknemo pod tekočo vodo
Priprava:
V kozici prepražimo čebulo, dodamo papriko in paradižnik ter vse skupaj pražimo še približno 7 minut. Dodamo kislo zelje,fižol, začimbe (sol, poper, lovorjev list, majaron, timijan) in pokrito dušimo približno 25 minut. Med dušenjem večkrat premešamo. Dodamo česen, ko zadiši zalijemo z 1,5 litra vode, dodamo jušno kocko in pustimo, da zavre. Naredimo prežganje (lahko uporabimo tudi belo moko ali pa polnozrnato): na olju prepražimo moko, ko postane zlatorjava, zalijemo z vodo in dodamo juhi. Pustimo počasi vreti še približno 20 minut. Ob koncu dodamo še kuhan krompir.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]