Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Fokača z grozdjem

Fokačo (italijansko - focaccia) lahko obogatimo s številnimi dodatki, a današnja verzija je z rdečim grozdjem, ki vas bo sigurno prepričala s svojim okusom....
0


Izredno okusen italijanski kruh, ki se lahko streže tudi samostojno!

Nizek hrustljav kruh, ki je v Italiji zelo priljubljen.


Fokačo (italijansko - focaccia) lahko obogatimo s številnimi dodatki, a današnja verzija je z rdečim grozdjem, ki vas bo sigurno prepričala s svojim okusom.
Drugače med najbolj osnovne dodatke spada oljčno olje, groba sol in rožmarin. Vi pa vsekakor lahko med pripravo sprostite svojo kulinarično domišljijo in uporabite svojo kombinacijo.

Tako zelo okusen kruh z rdečim grozdjem lahko servirate kar samostojno. Odlično se dopolnjuje tudi s suhomesnatim narezkom ali sirovo ploščo. Poleg se nebi branil niti mortadele, sira mocarela, zelenjave iz žara, vložene marinirane zelenjave...

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO

Fokača se oblikuje v krog. Eden od tradicionalnih posipov je groba sol in cela kumina. Zelo pogosto se uporablja tudi posip, ki vsebuje kocke prekajene slanine, sveži žajbl in timijan ter groba sol. 

PS Po obliki in strukturi Italijanska fokača spominja na belokranjsko pogačo.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

OSNOVA
MOKA T400
SVEŽI KVAS
MLAČNA VODA
SOL

DODATKI
RDEČE GROZDJE brez peščk
GROBA SOL
SLADKOR
OLJČNO OLJE

650 g
35 g
280 ml
20 g


400 g
čajna žica
čajna žlica
100 ml






POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
dva hlebčka premera 26 cm

ČAS PEKE
45 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno




ALERGENI
gluten


1. V kozarec nadrobimo sveži kvas in prilijemo mlačno vodo. Premešamo, da se razpusti.

2. Moko stresemo v skledo. Prilijemo kvasni pripravek in premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na rahlo pomokano delovno površino in vgnetemo hlebček. Hlebček postavimo v pomokano skledo, pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi 45 minut.

3. Vzhajanemu testu dodamo sol in pregnetemo v skledi. Nato stresemo na delovno površino, dobro pregnetemo in oblikujemo hlebček. Hlebček postavimo v dobro naoljeno skledo. Z oljem premažemo še zgornji del hlebčka in pokrijemo. Pustimo stati 45 minut na sobni temperaturi.

4. Grozdje brez peščk operemo, odcedimo in dobro osušimo. Nato ga pokapamo z oljčnim oljem in premešamo.

5. Okrogla pekača za torto premera 26 centimetrov dobro naoljimo. Testo prepolovimo. Polovico postavimo v pekač in ga z dlanmi razvlečemo po celotni površini. Potrosimo z grozdjem, grobo soljo in sladkorjem. Postopek ponovimo še z drugim delom testa. Pekača pokrijemo in pustimo stati 30 minut na sobni temperaturi.

6. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 45 minut.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo