Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Obložena lubenica

OKUSI ZA POLETNE DNI: Lubenica je popolna zelenjava, ki jo ma večina zaradi svojega okusa za sladkanje, s katere se lahko pripravi kopica zdravih receptov...
0


Kako obložiti lubenico, ki spada med bučevke?

Počasi prihaja sezona lubenic. Že samo dobro ohlajena je odlična izbira za osvežitev. 


Res, da še ni sezona, a se jo da že kupiti. Trenutno še ni tak okus kot ga potrošniki pričakujemo, a z manjšim trikom se da nekoliko dvigniti okus. Kupil dve. Ena šla takoj v uporabo, a okus niti slučajno primerljiv z lubenico kupljeno sredi poletja. Skratka popolnoma prazen okus. Druga je stala 14 dni na sobni temperaturi. Res, da še vedno ni bil okus tiste poletne, a sem vsaj dobil občutek, da jem lubenico. In če predvidevam, da ob nakupu bile istega okusa, je druga pridobila med stanjem na sladkosti...

Dobro ohlajeno lubenico lahko uporabimo na nešteto načinov. Med drugim lahko pripravite res zelo okusen džem iz lupine. Recept ⏩TUKAJ⏪. Gaspačo iz lubenice s prekajenim lososom ⏩TUKAJ⏪ je popolna ideja za poletno večerjo. A za sladkanje je odlična ideja v obliki pice. Recept ⏩TUKAJ⏪.

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO

STE VEDELI, DA SO Grčija, Severna Makedonija ter Bosna in Hercegovina države v Evropi, ki pridelajo največ lubenic. Lubenica spada med zelenjavo, a jo večina svetovnega prebivalstva smatra kot sadje za posladkanje. Lubenica je v večjem delu sestavljena iz vode, a to je med drugim zdravilno za  ledvica.
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

LUBENICA
KOZJI SIR
MOCARELA
AVOKADO
RDEČA PAPRIKA
SIRNI NAMAZ
MLADA ŠPINAČA
MARINIRANI SRČKI ARTIČOKE
GROBO MLETI TRIBARVNI POPER
LIMONIN SOK
OLJČNO OLJE
kos
40 g
40 g
polovica
par rezin
2 čajne žlice
par listov
par kosov
ščep
od pol limone
20 ml







POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
po osebi

ČAS PRIPRAVE
4 minute

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno




ALERGENI
laktoza


1. Dobro ohlajeno lubenico narežemo na kolobarje širine dva centimetra. Odstranimo koščice.

2. Kos lubenice obložimo s kockami sira in listi mlade špinače. Nato na kos lubenice dodamo še žličnike iz mesa avokada, tanke rezine rdeče paprike, žličnike iz sirnega namaza in srčke artičoke. Na koncu pokapamo z oljčnim oljem in limoninim sokom ter začinimo z grobo mletim tribarvnim poprom.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo