Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hruškin kolač z ingverjem

Puhast nadev iz hrušk s priokusom ingverja v košaricah iz krhkega testa, ki mu še dodatno dvigne okus dodatek v obliki sirnega namaza...
0


Hrustljavo in osvežujoče!

Kombinacija okusov, ki navdušuje.


Puhast nadev iz hrušk s priokusom ingverja v košaricah iz krhkega testa, ki mu še dodatno dvigne okus dodatek v obliki sirnega namaza.
PS Na tržišču je kopica sirnih namazov, ki jih uporabljamo v večini kot namaz za zajtrk, sendviče... Svojega najljubšega lahko uporabite pri pripravi krhkega testa. Končni okus - popolno pozitivno presenečenje!

Za peko se potrebuje pekač za mafine. Gre za klasičnega z 12-imi odprtinami premera 7,5 centimetra. Primeren izrezan krog testa, da dobite izgled rožice,  je premera 12,5 centimetra. Če imate pekač z odprtinami +/- premera izrezane kroge prilagodite tej velikosti. Pri uporabi pekača klasičnih velikosti z izrezanim testnim krogom premera 12,5 centimetra se dobi 10 do 12 kosov hrustljavega kolača.

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO⇊



ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

KRHKO TESTO
MOKA
SOL
MASLO
SIRNI NAMAZ
VODA

NADEV
MASLO
INGVER
VANILIJEV SLADKOR

OSTRA MOKA T400
SLADKOR
SOL
LIMETIN SOK
JAJCA

HRUŠKE



370 g
5 g
225 g
170 g
20 ml


110 g
65 g
zavitek (10 g)

90 g
140 g
ščep
30 ml
2 kom

380  g

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
10 kosov

ČAS PEKE
37 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno




ALERGENI
gluten, laktoza, jajca


1. V posodo multipraktika položimo nož za rezanje / sekljanje. Nato v posodo stresemo sestavine za krhko testo s sirnim namazom (moka, sol, hladno maslo narezano na kocke, hladen sirni namaz, hladna voda). Nato na hitro z vklopi in izkopi multipraktika umešamo krhko testo. 

2. Testo stresemo na delovno površino, oblikujemo hlebček in zavijemo v folijo za živila. Za eno uro postavimo v hladilnik.
DELOVNI NAMIG Krhko testo imate lahko shranjeno v hladilniku do 4 dni. Pred uporabo ga nekaj minut pustite na sobni temperaturi, da ga boste lažje razvaljali. Uporabite ga lahko tako za sladki kot slani nadev.

3. Ingver očistimo in grobo naribamo. Nato ga stresemo v kozico. Dodamo maslo in vanilijev sladkor. Pražimo toliko časa, da ingver dobi nežno zlato rjavo barvo. Odstavimo in precedimo.

4. V skledo ubijemo jajci. Dodamo moko, sladkor, sol, limetin sok in dobro premešamo. Nato primešamo naribane hruške. Na koncu v zmes umešamo še odišavljeno maslo z ingverjem. 
DELOVNI NAMIG Limetin sok lahko nadomestite z limoninim sokom, a hruške z jabolki. Osebno kadar koli za kateri koli recept uporabljam hruške ali jabolka jih nikoli ne lupim. Seveda je ta način uporabe presoja vsakega posameznika posebej. Normativ za hruške velja za očiščene.
5. Krhko testo položimo na pomokano delovno površino in razvaljamo na debelino približno štiri milimetre. Izrežemo kroge.

6. Odprtine v pekaču premažemo z maslom. Izrezan krog postavimo na odprtino. Nato z nežnimi pritiski s prstom testo potiskamo v pekač, da se oprime dna in stranic. Postopek ponavljamo, da porabimo izrezane testne kroge.

7. Košarice do vrha nadevamo s hruškinim nadevom.

8. Pečemo v ogreti pečici na 185 stopinj 37 minut. Pečeno pecivo nekaj minut pustimo v pekaču, da se umiri. Nato ga poberemo iz pekača in pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem. 



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo