Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čičerikine kroglice z mletim mesom

MESNE KROGLICE, KI NE POTREBUJEJO PRILOGE! Hkrati odlična ideja za piknik v naravi, malico TO GO...
0


Slastne mesne kroglice, ki ne potrebujejo priloge!

No ja 😉😋😋😉 poleg se odlično poda skleda listnate solate.


Današnji recept je odlična ideja za pomladno poletno kosilo. Ob vročih kroglicah se pri nas doma servirala le skleda listnate solate. Vroče oz. tople kroglice so puhaste in sočne. Nekaj jih ostalo, ki pa se servirale za večerjo. Ko se kroglice dobro ohladijo se njihova struktura nekoliko spremeni oz. izgubijo zaradi sestavin sočnost tople verzije. Ostanki se torej servirali za večerjo in to hladni. Poleg pripravil še taziki omaka (jogurtova omaka s svežimi kumarami), ki se odlično ujela z glavno jedjo iz mesa in čičerike. 

DELOVNI NAMIG Pripravite manjše kroglice in ohlajene s taziki omako so odlična ideja za piknik v naravi.

STE VEDELI, DA je čičerika zelo bogata z beljakovinami in da spada med najstarejše stročnice. Ostanke čičerike so našli na Bližnjem vzhodu, ki so stari 7500 let. Največji proizvajalec in hkrati uvoznik je daleč pred drugimi Indija.

HITRI VIDEO POGLED V PRIPRAVO

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

KUHANA ČIČERIKA
MEŠANO MLETO MESO
KRUŠNE DROBTINE
MOKA T400
SIR ČEDAR
RDEČA PAPRIKA
KORENJE
GOMOLJ ZELENE
ČEBULA
ČESEN

ZAČIMBE
KARI
SLADKA RDEČA PAPRIKA
MAJARON
KAJENSKI POPER
MUŠKATNI OREŠČEK
SOL
OLJČNO OLJE
720 g
500 g
3 žlice
3 žlice
8 lističev
65 g
90 g
120 g
70 g
15 g (3str.)


¼ čajne žlice
½ čajne žlice
½ čajne žlice
¼ čajne žlice
¼ čajne žlice
čajna žlica

POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
4 oseba

ČAS PEKE
22 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno




ALERGENI
laktoza, gluten
1. Čičeriko za par ur namočimo v vodi. Nato odlijemo vodo in prilijemo svežo. Solimo in skuhamo. Kuhano odcedimo. 150 ml vode od kuhanja shranimo.
DELOVNI NAMIG Za recept se potrebuje 720 g kuhane čičerike. V surovem stanju približno 400 g. Uporabite lahko tudi čičeriko iz konzerve.

2. Zelenjavo (česen, čebula, gomolj zelene, korenje, paprika) očistimo, narežemo na manjše kose in grobo zmeljemo z multipraktikom. Stresemo v kozico, pokapamo z oljčnim oljem, začinimo z dvema ščepoma soli in pražimo 5 minut. Dodamo mleto mešano meso, premešamo in pražimo še 10 minut.

3. Čičeriko stresemo v posodo multipraktika, prilijemo shranjeno vodo in fino zmeljemo.

4. Mleto čičeriko stresemo v skledo. Dodamo praženo meso in začimbe. Dobro premešamo. Pustimo stati 15 minut. Nato z vlažnimi rokami oblikujemo osem kroglic, velikosti približno tenis žogice.

5. Kroglice s presledki postavimo na pekač. Na vsako položimo po rezino sira čedar.

6. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 22 minut.

DELOVNI NAMIG Tako v domači kot profesionalni kuhinji zmanjšal uporabo soli. Ko pred leti začel z zmanjševanjem količine imel nekaj problemov, saj se bilo malo težje navaditi na nove okuse. Med drugim se ob manjši količini bolj izpostavijo okusi glavnih sestavin v jedi. Količina uporabljene soli ob kombinaciji okusov glavnih sestavin ponuja dovolj veliko stopnjo slanosti. Se pa razume, da pred oblikovanjem pokusite maso in ocenite a za vas dovolj slana.

PS V obdobju #koronavirus #ostanidoma #ostanizdrav ob obisku trgovine najverjetneje opazite, tako kot jaz, da sem in tja kdaj ni na polici artikla, ki mu zaupate in ga uporabljate. Osebno uporabljam le fino mleto slovensko sol. Pred zadnjim obiskom trgovine ugotovil, da potrebujem sol. Žal niso imeli soli iz slovenskih solin oz. so imeli samo eno vrsto, uvoženo, morska sol jodirana in fino mleta. Sol vedno dodajam po občutku, saj se z leti naučil odmeriti pravilno količino. Pri prvi uporabi zadnje omenjene soli ugotovil razliko oz. po domače povedano presolil. 😁😂😁  Kljub temu, da vem da imajo različne stopnje slanosti nisem ob pripravi razmišljal o tem... Vsekakor se bom še naprej držal in podpiral "SLOVENSKO JE LE SLOVENSKO!". 👌👍💖


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo