Mavrični krožnik s tuno



Barvito in zdravo!

Pri hrani nam je vsem po vrsti poleg okusa pomemben tudi izgled!


Ko dobimo pred sebe krožnik nam prvo v oči pade izgled in to je tudi hkrati prvi stik s hrano, ki jo bomo zaužili. Če servirana hrana vsebuje pozitivne barve nam vsekakor na obraz prikliče nasmeh. No ja, pri meni to velja in prepričan, da tudi pri večini... 🌈😊😋

Kljub temu, da smo v nekem čudnem obdobju in se držimo pravil #ostanidoma #ostani zdrav je potrebno poskrbeti za ravnovesje in pestrost v naši prehrani. Seveda se niti slučajno ne branim kosila s svinjsko pečenko in praženim krompirjem.😋😋 Vendar se mora za enega od obrokov najti tudi prostor za zdravo in lažje prebavljivo hrano, da našega želodca vseskozi ne obremenjujemo na polno.
Ljudje smo ene čudne potrošniške in na splošno žvalce 😂😃 in se nas da s pravimi prijemi programirati... 🙈🙉🙊 Z višjimi zunanjimi temperaturami naše telo pošilja brbončicam željo po nekoliko lažji hrani. No ja to programiranje spada bolj v podzavest. O ostalih programiranjih 😂😁😂, čipih in podobno pa ni mesto ravno tukaj...

SEKUNDNI VIDEO POGLED V PRIPRAVO NAJNOVEJŠE RECEPTURE IZ SKLOPA ⥅ ⏩SOLATNI KROŽNIKI⏪ ⥃
Brez PS pri meni itak gre ne 😉😁 Današnji zapis iz sklopa "solatni krožniki" je 121-ti po vrsti, a vse pretekle si lahko ogledate na zgornji povezavi!👌👍

Pri sestavljanju recepta uporabil vrtno krešo, ki jo je brez večjega truda možno zlo hitro vzgojiti kar doma. Potrebuje se le korito za rože, zemlja in vrečka s semeni. No ja brez vode gre ne! 🙈🙉🙊Izkušnje z vrtnarjenjem niso potrebne! Če meni uspe, ki popolni antitalent za to, bo tudi vam... 😛😚😙

Pred pripravo zapiska na blogu se vedno lotim brskanja po spletu in se malo podučim o kateri od sestavin iz recepta. Namreč držim se življenjskega dejstva, da se ljudje celo življenje učimo, a ob nekaterih informacijah obnavljam že pridobljeno znanje, ki zašlo v sivo cono mojih možganskih celic. 😂

Kreša vsebuje veliko mineralov, med njimi največ kalija, kalcija, magnezija, fosforja in železa. Med vitamini iztopa vitamin C. Med drugim vsebuje tudi pomembne aminokisline. Kreša čisti kri, jo obnavlja in pospešuje delovanje jeter, žolčnika in ledvic. Raziskave ponujajo tudi rezulate z zaključki, da zdravi slabokrvnost, revmo, blagodejno deluje tudi pri vnetju dihal, pri prehladih in nerednem delovanju ščitnice. 
Med prebiranjem po spletu zasledil tudi, da preprečuje zobno gnilobo in razjede na ustni sluznici. Pospešuje izločanje želodčnega soka, krepi želodec in odvaja vodo, lajša obolenja, ki so povezana z nepravilno presnovo...

Torej, naj bo vaš naslednji izziv teglc vrtne kreše! 👍😝😋😍


ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

RIŽ
TUNA IZ KONZERVE 160 g
JAJCE
RDEČA PESA
PARADIŽNIK
KORUZA
ČIČERIKA
RDEČE ZELJE
VRTNA KREŠA
PARMEZAN riban
TOPLJENI SIR trikot

ZAČIMBE
SOL
MAJARON
KARI
MUŠKATNI OREŠČEK
LIMONIN SOK
OLJČNO OLJE

140 g
2 kom
2 kom
kos
polovica
2 žlici
2 žlici
pest
2 šopka
20 g
2 kosa


ščep
ščep
1/2 čajne žlice
ščep
dve limone
60 ml

POSTOPEK PRIPRAVE
PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA   
2 oseba

ČAS PRIPRAVE
25 minut

...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno




ALERGENI
jajca, riba, laktoza


1. Riž stresemo v kozico. Začinimo (sol, majaron, kari, muškat), zalijemo z vodo in skuhamo. Kuhanega odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.

2. 
Skuhamo rdečo peso in jajca. Peso olupimo in narežemo na kocke. Jajca olupimo in prepolovimo.
Tuno iz konzerve odcedimo. 
Odcedimo čičeriko in koruzo iz konzervo ter oplaknemo z vodo. Dobro odcedimo.
Paradižnik očistimo in narežemo na kose.
Rdeče zelje narežemo na tanke rezance.

3. V skledi naredimo posteljico iz riža in obložimo s pripravljenimi sestavinami. Priložimo topljeni sir, krešo in potrosimo s parmezanom. Nato pokapamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.

DELOVNI NAMIG - SOL Med prebiranjem recepture najverjetneje opazili, da uporabil le ščep soli. Z leti sem tako osebno kot profesionalno zmanjšal uporabo. Sol sem torej uporabil le pri kuhanju riža. V kombinaciji s količino karija je končni rezultat “dovolj slano”.  Stopnjo slanosti solatnega krožnika dopolnjujejo še koruza, čičerika in tuna iz konzerve. Ne gre zanemariti tudi topljenega sira in parmezana. Za moj okus rezultat dovolj slan. Vendar lahko slanost dodatno dvignete in priložite žlico kisle smetane ali pripravite preliv iz oljčnega olja in limoninega soka kateremu dodate sol.

Pa ja, da ne pozabm ane... 🙈🙉🙊

Objavite komentar

0 Komentarji