Velikokrat zapostavljena drobovina je lahko odličen, cenovno ugoden ter okusen obrok. Danes vam ponujam rešitev za goveje prašnike, ki so odličnega okusa in lahko vsekakor nadomestijo ocvrti telečji zrezek.
Zahtevnost:
15 minut
Sestavine za 2 osebe:
približno 0,50 kg govejih prašnikov (1 kos)
1 sveža kajzerica (kos belega kruha)
2 žlice ribanega parmezana
1 vejica rožmarina
1 vejica peteršilja
1 strok česna
1 jajce
4 žlice mleka
3 žlice moke
sol, tribarvni grobo mleti poper
3 večje krompirje
15 črnih oliv brez koščic
2 žlice majoneze
3 žlice vinskega kisa
nekaj listkov svežega peteršilja
olje za cvrtje
Goveje prašnike še tople olupimo.
Če se mrena noče ločiti od mesnega dela, si pomagate z nožem in tik ob mreni delate zareze dokler ne ločite celotne mrene/lupine od mesnega dela.
Olupljene goveje prašnike operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje, debeline približno centimeter in pol.
Kolobarje govejih prašnikov začinimo s soljo in poprom.
olje za cvrtje
PRIPRAVA GOVEJIH PRAŠNIKOV
Goveje prašnike za eno minuto in pol potopimo v vrelo vodo in nato mreno zarežemo po dolžini.Goveje prašnike še tople olupimo.
Če se mrena noče ločiti od mesnega dela, si pomagate z nožem in tik ob mreni delate zareze dokler ne ločite celotne mrene/lupine od mesnega dela.
Olupljene goveje prašnike operemo pod tekočo vodo in narežemo na kolobarje, debeline približno centimeter in pol.
Kolobarje govejih prašnikov začinimo s soljo in poprom.
PANIRANJE
1. v prvo posodico položimo moko
2. v drugo posodico ubijemo jajce, dodamo mleko in razžvrkljamo
3. priprava drobtin
V posodo električnega mešalnika natrgamo kajzerico, dodamo česen, vejico petršilja in rožmarina ter na najvišji hitrosti zmeljemo. Zmleto zmes stresemo v posodico, dodamo nariban parmezan in premešamo.
Kose govejih prašnikov spaniramo (moka, jajce, drobtine) in ocvremo v ponvi, v katero smo ulili olje, debelino enega prsta.
Goveje prašnike cvremo na vsaki strani 4 minute.
Ocvrte prašnike polagamo na papirnato brisačo, da odteče odvečno olje.
PREDLOG ZA PRILOGO
KROMPIRJEVA SOLATA Z OLIVAMI
Krompir skuhamo, ohladimo, olupimo ter narežemo na tanke rezine.
Rezine krompirja položimo v posodo, dodamo na tanko narezane olive, liste peteršilja, majonezo, kis, tri žlice vode, sol in poper ter dobro premešamo.
Zelo dober recept, sem ga preizkusila!
OdgovoriIzbriši