Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

NABODALA S KOZICAMI

Zahtevnost:
enostavno
Čas priprave:
1.05h
Nasvet:
kozice lahko nadomestimo z lignji, morskim psom, osličem, dagnjami ali pa uporabimo kar vse naštete sestavine

Sestavine za 2 osebe:
0.40 kg očiščenih kozic
4 žlice sojine omake
noževa konica sladke paprike
noževa konica cimeta
en strok česna
1 vejica peteršilja
timijan
majaron
vejico svežega rožmarina
1 sveži lovorjev list
1 kom šalotke
konico naribanega muškatnega oreščka
origano
sol
poper
8 žlic olivnega olja
2 žlice belega vina
4 lesene palčke za nabodala

Predpriprava:
- kozice očistimo, operemo pod tekočo vodo in osušimo
- česen in šalotko olupimo
- peteršilj in lovorjev list operemo ter osušimo
PUMA - The New Faas 550
Priprava:
Kozice razdelimo na štiri dele ter jih nabodemo na lesene palčke. V posodo od multipraktika damo sojino omako, sladko papriko, cimet, česen, peteršilj, timijan, majaron, rožmarin, lovorjev list, šalotko, muškatni orešček, origano. sol, poper, olivno olje ter belo vino. Vse sestavine v multipraktiku dobro sesekljamo, da dobimo gladko marinado. Tako narejeno marinado prelijemo čez nabodala s kozicami, položimo v hladilnik in pustimo počivati približno 45 minut. Nabodala položimo v pečico ter jih pri 220°C pečemo približno 10 minut.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]