SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

MESNA (PIŠČANČJA) PITA


Čas priprave:
1.20h
Zahtevnost:
enostavna
Nasvet:
piščančje meso lahko nadomestimo s kako drugo vrsto mesa, lahko pa uporabimo tudi mleto meso





Sestavine za 4 osebe:
0.50 kg piščančjih prs brez kosti
0.50 kg svežih jajčnih testenin za lazagno
1 kom čebule
2 stroka česna
1 srednje velik korenček
1 kom paprike
1/3 kumare
2 zrela paradižnika
2 jajca
4 žlice moke
2 žlice ribanega parmezana
0.20 lit sladke smetane
sol, poper
majaron, lovorjev list, rožmarin
olivno olje

Predpriprava:
- piščančja prsa narežemo na zelo majhne kocke oz. meso na grobo sesekljamo
- vso zelenjavo očistimo in operemo (čebula, česen, korenje, paprika, kumara, paradižnik) ; zelenjavo grobo zmeljemo z multipraktikom ; paradižnik posebej
- preliv za pito: jajca, moko, ščepec soli in 0.40lit hladne vode dobro zmešamo s penovko

Priprava:
Na olivnem olju na hitro popečemo koščke piščanca, dodamo grobo zmleto zelenjavo ter začinimo. Na srednji temperaturi dušimo približno 10 minut. Dodamo zmlete paradižnike in dušimo še 10 minut. Dno pekača naoljimo in nato polagamo plasti testa in mesa. Zlagamo tako, da imamo ob koncu tri plasti testa in dve mesa. Zalijemo s prelivom ter postavimo v ogreto pečico na 200°C. Pito pečemo dobre pol ure, vmes dvakrat prelijemo z mešanico sladke smetane in parmezana.

PIŠČANČJA PITA 2 >>> TUKAJ
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]