Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čokoladna tortica z lešniki

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: poleg smetane, lahko dodamo tudi kakšno višnjo



Sestavine za 18 tortic:
6 jajc
7 žlic mletih lešnikov
0,25 kg margarine
20 žlic sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8g)
0,25 kg temne jedilne čokolade 
5 žlic moke
1 čajna žlička pecilnega praška
Priprava:

Čokolado stopimo na vodni kopeli.
Stopljeni čokoladi dodamo polovico sladkorja, vanili sladkor in margarino ter s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko maso.
Jajca in drugo polovico sladkorja penasto umešamo z električnim mešalnikom ( cca 7 min).
Čokoladni masi dodamo polovico stepenih jajc, mlete lešnike, moko in pecilni prašek ter dobro premešamo.

Dodamo še preostanek stepenih jajc in s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo premešamo.
Pekač za muffine namažemo z margarino ter potrosimo z drobtinami.

V vsako odprtino damo dve žlice mase.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C ter pečemo 25 minut.

Pečene tortice pustimo v pekaču, da se ohladijo.
Tortice potrosimo z mletim sladkorjem, okrasimo s stepeno smetano ter postrežemo.

Torticam lahko odrežemo zgornji del, namažemo s smetano, dodamo nekaj višenj ter pokrijemo in potrosimo s sladkorjem.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo