Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hruškin mousse

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,20 ure
Nasvet: hruškino mousse kremo lahko uporabite tudi za nadev pri torti
čokoladni mus, recept za mus, receptura za mus


Sestavine:
0,50 kg hrušk - junijska lepotica
0,50 kg kreme mascarpone
0,50 l sladke smetane
2 zavitka vanili sladkorja (16g)
4 žlice kristalnega sladkorja
1/3 čajne žličke cimeta
5 klinčkov
1/2 limete (lahko limona)
6 žlic mletega sladkorja

Priprava:
Hruške operemo, odstranimo peclje, semena ter jih položimo v kozico.

Zalijemo z vodo, toliko, da prekrijemo hruške.

Dodamo vanili in kristalni sladkor, cimet, klinčke in polovico limete.

Ko voda zavre, hruške počasi kuhamo 15 minut.
Kuhane hruške odcedimo, odstranimo klinčke in limeto ter jih s pomočjo električnega mešalnika grobo zmeljemo.
Kremo mascarpone, sladko smetano in mleti sladkor stepamo toliko časa (4 minute), da dobimo gosto zmes.



Stepeni kremi dodamo grobo mlete hruške in dobro premešamo.

Hruškin mus pokrijemo ter postavimo za 1 uro v hladilnik.

Mousse lahko postrežemo v kozarcu ali naredimo s pomočjo dveh žlic žličnike. Na koncu posujemo mus z naribano limetino lupino in grobo sesekljano jagodo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]