SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Hrustljav piščanec s koruznim zdrobom

Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: začimbo kurkuma, ki obudi jedi orientalski pridih s priokusom rdeče pomaranče in ingverja, lahko nadomestite s curryjem
polenta, recepti s polente, piščanec, piščančja prsa


Sestavine za 2 osebe:
0,40 kg piščančjega mesa (bedro ali prsa)
4 žlice koruznega zdroba (polenta)
6 listov sveže bazilike
2 rezine limete (limone)
1/2 čajne žlička začimbe kurkuma
2 ščepca mletega ingverja
2 noževe konice mletega muškatnega oreščka
2 ščepca soli, 1 ščepec popra
1 žlica olivnega olja

Polenta s prelivom:
1 skodelica koruznega zdroba (0,20 l)
2 žlice masla
4 žlice majoneze
sok ene limone
sol, poper
ščepec začimbe žafranika

Priprava:
Piščančje meso operemo pod tekočo vodo, osušimo ter položimo na kos peki papirja.

Piščanca potrosimo s koruznim zdrobom, začimbo kurkuma, mletim muškatnim oreščkom, ingverjem, soljo in poprom.

Z roko vse skupaj dobro premešamo, tako da se mešanica s polento dobro prime mesa.
Narežemo toliko kosov alu folije kolikor imamo kosov mesa.

Folijo pokapamo z olivnim oljem, nanjo položimo kos piščanca ter obložimo z rezino limete in listi sveže bazilike.

Piščanca zavijemo v alu folijo (robove folije dvignemo in en centimeter nad kosom mesa stisnemo) ter zavitke položimo v pekač.

Pekač položimo v ogreto pečico na 210°C in pečemo 25 minut.

V kozico ulijemo 0,60 l vode, dodamo pol čajne žličke soli in maslo ter počakamo, da voda zavre.

Vrelo vodo mešamo s kuhinjsko metlico in počasi stresamo koruzni zdrob - polento. 

Kuhamo 3 minute, ves čas kuhanja polento mešamo.

Kuhano polento stresemo v pekač, katerega dno smo obložili s peki papirjem. 

Polento poravnamo, tako da dobimo plast debeline približno 2 centimetra.

Preliv:
V posodo stresemo  majonezo, prilijemo limonin sok in 6 žlic hladne vode ter dodamo ščepec soli in popra.

Sestavine dobro premešamo, da se povežejo in niso več vidne grudice majoneze.
Ohlajeno polento narežemo na kocke 2*2 centimetra ter položimo v servirno posodo za solato.

Narezano polento prelijemo s prelivom in potrosimo z žafraniko.
Serviranje:

Piščanca serviramo v alu foliji (vrh folije odrežemo ter razpremo) in poleg ponudimo polento z majonezno-limoninim prelivom, a vse skupaj okrasimo s svežimi listi bazilike.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]